Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Hüllők a szabadban

2014. április 18.

Hüllők a szabadban

Jön a jó idő és a sok napfény. Ilyenkor a hüllőknek is kijár a kerti nyaralás! Persze mindent csak módjával, hiszen ennek a tartásmódnak is megvannak a szigorú szabályai. Hazánkban az időjárás szabja meg, hogy pontosan mikor is tehetjük ki az állatokat a szabadtérre sütkérezni.

Napoztatás előtt kísérjük figyelemmel az időjárás-előrejelzést, mert egy hirtelen lehűlés nagy károkat okozhat kisállatunk szervezetében. Hűvösebb idő esetében inkább tegyük vissza őket a szobai terráriumba!

A kinti tartásnak számos pozitív hatása van, hiszen tudjuk, hogy a napfény nélkülözhetetlen a hüllők számára. Egyes megfigyelések szerint a napoztatott királysiklók utódai egészségesebbek, életerősebbek nem napozó társaik kicsinyeihez képest. A gyíkok számára különösen fontos a természetes napfény, aminek áldásos hatásait semmilyen mesterséges rásegítéssel nem tudjuk pótolni. Ráadásul a gyíkok és a kaméleonok örömmel csemegéznek a szabadban röpködő rovarokból, amelyek jóval magasabb ásványianyag-tartalommal rendelkeznek, mint a kereskedésekben kapható rovarok.

A sütkérezés közben nagyon fontos figyelnünk arra is, hogy a hüllők könnyen hőgutát kaphatnak, mivel nem tudnak izzadni. Ezért biztosítsunk számukra egy védett, árnyékos helyet is, ahová a legnagyobb melegben vissza tudnak húzódni.

A hüllőket tarthatjuk ketrecben, kifutóban vagy akár a kerti tóban is. A lényeg, hogy tegyük szökésbiztossá ezeket a tartóhelyeket! Érdemes számításba vennünk a kertben ólálkodó ragadozókat is. A macska, a varjú, a holló, de még a szarka is megtámadhatja szeretett hüllőinket, ezért sose hagyjuk felügyelet nélkül őket!

Gondoskodjunk róla, hogy mindig legyen friss víz kisállataink előtt! Érdemes naponta többször ellenőrizni az itatókat, mivel a szabad levegőn nagyobb a párolgás mértéke. Szárazföldi teknősöknél figyeljünk, hogy ne legyen túl mély az itató edényke, mert az állat könnyen belefulladhat. Kígyóknál viszont érdemes egy nagyobb méretű tálat kihelyezni, amiben nyugodtan tudnak fürdőzni is. Gyíkoknál nyugodtan használhatjuk a szobai terrárium itatóját. Forrás: haziallat.hu

 

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem