Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Hűsítő meglepetések kutyusoknak

2016. június 21.

Hűsítő meglepetések kutyusoknak

A túlságosan meleg idő nem csak a gazdinak okoz kellemetlenséget, hanem négylábú társának is. A kutyusoknál is fennáll a veszélye a kiszáradásnak, leégésnek, hőgutának. A hőguta pedig szervi elégtelenséget, görcsöket, agyi károsodást, és a legrosszabb esetben halált is okozhat, ezért nagyon fontos, hogy hőségben kiemelten odafigyeljünk kedvencünkre.

  1. Friss víz, a legjobb üdítő

Legyen szó kinti vagy benti ebről, nagyon fontos, hogy folyamatosan legyen számára elérhető helyen friss, hideg ivóvíz. Ilyenkor fokozottan lényeges a folyadékpótlás, ezért célszerű, ha az udvar és a lakás több pontján is lehetősége van a lefetyelésre. Mivel nyáron sokkal hamarabb felmelegszik a víz, ezért igyekezzünk árnyékos helyre tenni az itatót, és minél gyakrabban cserélni benne a vizet. Az is segíthet, ha időnként felfrissítjük néhány szem jégkockával.

  1. Jeges-ízletes finomságok

Érdemes hűsítő finomságokat készítenünk négylábú barátunknak, főleg akkor, ha amúgy étvágytalan is a meleg miatt. A húsleves, a joghurt, a tonhalkrém mind-mind ínycsiklandozó lefagyasztott állapotban is. Néhány kocka már segít is a hűtésben, és egy kis energiát is gyűjt általa kedvencünk.

  1. Hűsítő csobbanás

A kutyusok általában szeretnek pancsolni, ráadásul úszni is tudnak, ezért jó ötlet lehet felállítani az udvaron egy kutyamedencét, amelyben bármikor megmártózhat az eb, ha kedve támad. Ha nem szeretne fürdeni kedvencünk, akkor ne erőltessük, elegendő lehet, ha egy kicsit benedvesítjük a bundáját egy vizes törölköző segítségével.

  1. Tappancsvédelem felsőfokon

A kutya mancsa könnyen megéghet sétáltatás közben a betonon, ezért a legjobb, ha korán reggel vagy késő délután, inkább estefele megyünk sétálni. Amennyiben kutyusunk elviseli, adhatunk rá kutyacipőt is, amely megvédi a mancsát a felmelegedett járda okozta sérülésektől.

  1. Egyszerű, de nagyszerű: csempelap

A fa könnyen felmelegszik, ezért nyáron ajánlott hideg csempelapokat helyezni belül a kutyaház aljára, amelyek kicsit hűtik majd az eb testét. Fontos, hogy a kutya fekhelye árnyékos helyen legyen.

  1. Nyári frizura

A hosszabb szőrű kutyusok bundáját érdemes nyárra lenyírni, hogy kevésbé melegítse az állatot. Ahogy mi is levetkőzünk a hőségben, úgy rövidebb szőrzettel ők is sokkal könnyebben fogják elviselni a meleget, bőrük sem fülled be és kedvencünk sokkal aktívabb és vidámabb lesz a forró napokon is. Hosszú szőrű kedvencünk bundáját ne vágassuk le teljesen, hagyjuk meg 3 cm hosszúra, mivel az szigetel és véd a leégéstől. Arról se feledkezzünk meg, hogy hosszú szőrű kutyusunk a szőrvágást követően fázhat rövid bundájában és néhány napnak el kell telnie, hogy hozzászokjon új köntöséhez. Ez idő alatt legyünk vele türelmesek és biztosítsunk számára mind hűvös, mind meleg helyet.

Figyeljünk a hőguta jeleire: gyors lihegés, fényes és vörös nyelv, piros vagy sápadt íny, sűrű és ragacsos nyál, szédülés, gyengeség, hányás, hasmenés, sokkos állapot és szélsőséges esetben eszméletvesztés. Akármelyik tünetet is vesszük észre ezek közül kutyánkon, azonnal forduljunk állatorvoshoz.

 

Forrás: dogtime.com

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem