EZ LESZ A KEDVENC APP-OD!

Töltsd le a FRESSNAPF
INGYENES alkalmazását!

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Húsvéti kisokos gazdiknak

2015. április 03.

Húsvéti kisokos gazdiknak

Hamarosan itt a tavasz első nagy ünnepe a húsvét. Mi most abban segítünk, hogy mire ügyeljen, aki négylábúival tölti az ünnepet.

A húsvét manapság egyet jelent a friss virággal, a festett tojással, a sonkával, a hagymás salátákkal, a csokoládékkal, a különféle süteményekkel és persze a kölnivel. Ezek nagy része alapjában nem veszélyes kisállatainkra nézve, más részük viszont mérgező lehet a kíváncsi, néha kissé kotnyeles bundások számára.

Virág

A virágdekoráció minden lakásba becsempészi a tavaszt. Tulipánnal (hagymája nélkül) bátran díszíthetjük lakásunkat akkor is, ha állataink vannak, ám a liliomfélékkel, aranyesővel és nárcisszal vigyázzunk, mert ezek mérgezőek, ha kedvenceink megrágcsálják őket.

Tojás

A főtt, emberi fogyasztásra is alkalmas tojás, héj nélkül adható állatoknak, ráadásul akárcsak számunkra, úgy kedvenceinknek is értékes táplálék. A festett tojásokkal azonban vigyázzunk, mert jó játéknak tűnhetnek a cicák és kutyák szemében, ám a boltokban kapható festékek, vagy a dekorációnak készített, mérgező színezékkel, lakkal kezelt kifújt tojások veszélyesek lehetnek. Tojásfestéshez ezért válasszunk inkább természetes anyagokat vagy ételszínezéket, mert ezekkel biztosan nem okozunk kárt sem magunknak, sem kisállatainknak. A műanyag tojásokkal viszont vigyázzunk, mert négylábúink játszhatnak velük, és ha egy darabjukat lenyelik, abból akár súlyos bélproblémák is lehetnek.

Sonka

Habár a húsfélék többsége bátran adható az állatoknak, a sonkával azért mégis bánjunk csínján, hiszen magas só- és zsírtartalma káros lehet kedvenceinknek, főként akkor, ha idősebbek, és valamilyen keringési vagy veseproblémával küzdenek. Kedveskedhetünk kedvencünknek olyan finom falattal, ami biztosan nem okoz problémát.

http://www.fressnapf.hu/premiere_best_meat_jutalomfalat_kutyaknak_szinhus_csirke_4x250g/

Hagyma

A hagyma, valamint a hagymalevél egyaránt fontos szerephez jut húsvétkor. A levéllel könnyedén festhetünk tojásokat, míg a nyers zöldség kiváló alkotóeleme a különféle salátáknak, ám kutyusainkra nézve nagyon veszélyes alapanyag lehet, ugyanis nagyobb mennyiségben rombolja az állat vörösvértestjeit, és akár vérszegénységet, vagy komoly mérgezési tüneteket okozhat.

Kölni

A húsvéthétfői locsolkodás manapság a legtöbb helyen kölnivel, parfümmel történik. Habár az illatfelhő általában elriasztja az állatokat, mégis előfordulhat, hogy a parfüm rákerül a bundájukra. Ha ez megtörténik, akkor azonnal öblítsük le alaposan az adott területet, egyrészt azért, mert ha kedvencünk lenyalja, akkor betegséget is okozhat a parfüm, másrészt azért, mert az erős illat nagyon zavarja a miénknél sokkal érzékenyebb szaglású négylábúakat.

Hozzájárulhat az ünnepi hangulathoz az is, ha kedvencünket is meglepjük valami kedves húsvéti ajándékkal.

http://www.fressnapf.hu/ao-kutyajatek-latex-hosszu-fulu-17-cm/

Források: petmd.com / abcpettraining.com / canine-epilepsy.com

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem