Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Ideje kimenni a szabadba!

2014. március 31.

Ideje kimenni a szabadba!

Itt az ideje a közös szórakozásnak! Íme néhány tipp, hogyan. A nap egyre melegebben süt, helyenként már a fű zöldje is elő-előtűnik. A tavasz illata a szabadba csábít, hogy új utakat, sportolási lehetőségeket és játékokat fedezzünk fel kedvencünk társaságában.

Az apportozás például nagyszerű módja annak, hogy a kutya levezesse felesleges energiáit, ráadásul ideális időtöltés, ha kedvencünk szereti visszahozni az eldobott tárgyakat. Ezt a tréninget eredetileg vadászkutyáknak találták ki, de időközben valódi kutyás sporttá nőtte ki magát. Klasszikus felállásban a gazdi elhajítja az apporttárgyat, majd kiadja a parancsot kutyájának, hogy hozza vissza.

A másik lehetőség, ha „elveszít” valamit séta közben, amit kedvencének előbb meg kell találnia, hogy odahozhassa. Ez utóbbi esetben az embernek lehetősége van arra, hogy szóbeli parancsokkal, illetve kézjelekkel segítse oda kutyáját a megfelelő helyre, ez tehát egy olyan gyakorlat, amellyel a kutya azt is megtanulhatja, hogyan engedelmeskedjen a parancsszavaknak.

Tényleg olyan jó a kutyája orra? Akkor minden bizonnyal szívesen követné mások illatnyomát (ezt nevezzük mantrailing-nek). A kutyának ehhez parancsra szagot kell fognia, majd követnie kell a szagnyomot. Fontos, hogy a feladat végrehajtásához sikerélmény társuljon, például a keresett személy egy kis finomsággal jutalmazza a feladatát sikeresen végrehajtó kutyust. Azzal is emelhetjük a feladat nehézségi fokát, ha új helyen, illetve nehezebb terepen gyakorlunk kedvencünkkel, hogy soha ne unjon rá az ilyen megkeresős játékokra.

Nagyon fontos, hogy ne erőltessük túl se magunkat, se kedvencünket. Ha fizikailag nem voltunk túlságosan aktívak a télen, akkor csak fokozatosan növekvő terhelésnek tegyük ki magunkat a szabadban, legyen szó a kutyás sportok bármelyikéről vagy közös kocogásról.

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem