Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Ideje összebújni! A kutyaotthon melege

2015. november 05.

Ideje összebújni! A kutyaotthon melege

A legtöbb kutya jól tud alkalmazkodni az időjárás változásaihoz, így viszonylag könnyedén átvészeli a téli hónapokat, kivéve, ha túl idős, túl fiatal, apró termetű, lesoványodott vagy beteg. De bármilyen tulajdonságokkal és egészségügyi állapottal rendelkező négylábúnk is legyen, törekednünk kell arra, hogy a lehető legjobban érezze magát a hideg időben is, legyen szó akár kint, akár bent tartott ebről. A cél, hogy a lehető legkevesebbet érzékeljen a néha szélsőséges, fagyos-télies időjárás velejáróiból.

Az egyik legfontosabb tehát az, hogy védve legyen a kutya az időjárás szeszélyeitől, ne ázzon meg, és ne érje testét a fagyos szél. A megfelelő méretű kutyaház kiválasztása segít abban is, hogy a kutya teste által termelt hő ne vesszen kárba. Érdemes a kutya méretéhez igazodó házat választani, amelyben könnyedén felállhat és megfordulhat, de nem túl nagy, hogy az általa termelt hővel be tudja melegíteni.

Mindenképpen szélvédett helyre helyezzük az ólat, és ügyeljünk arra, hogy semmilyen körülmények között ne essen be az eső. Még a csapadékos idő előtt kezeljük le a kutyaházat valamilyen festékkel vagy olajjal, hogy ne szívja meg magát nedvességgel a fa. A bevizesedő fa megfagyhat, elrothadhat, ami amellett, hogy nem túl komfortos, veszélyes is lehet kutyánk egészségére.

A hungarocell remekül szigetel, így a kutyaház aljára célszerű behelyeznünk egy néhány centiméter vastag, méretre vágott darabot. Meleg pléddel vagy takaróval még kényelmesebbé tehetjük az ólat, de ellenőrizzük gyakran, hogy nem nedves-e az anyag.

http://www.fressnapf.hu/fitfun-takaro-100×150-gyapju-friends/

Éjszaka egy-egy meleg vizes flakon a kutyaházban kellemes hőmérsékletet biztosíthat a leghidegebb órákban is.

Télen kedvencünk tálkáit érdemes a ház közelében elhelyeznünk, hogy könnyen elérhetőek legyenek. A hideg időben kint tartott kutyusunknak nagyobb mennyiségű, energiában gazdagabb eledelt kell adnunk, mint nyáron, hiszen több energiát használ el ahhoz, hogy testét melegen tartsa. Minőségi, teljes értékű tápot válasszunk, hiszen a megfelelő egészségi állapothoz, a jól működő immunrendszerhez ez nélkülözhetetlen. Van, hogy elegendő a korábbi táp mennyiségét növelni, de szükséges lehet energiában gazdagabb tápra váltani. Mindig ellenőrizzük az állatok kondícióját. A hosszú szőrű kutyákra fordítsunk külön figyelmet, mert az ő esetükben könnyen rejtve maradhat a fogyás, mert náluk ez nem olyan szembetűnő.

Ha nulla fok alá csökken a hőmérséklet, már nem lesz elegendő naponta egyszer friss vizet adni négylábú barátunknak. A víz könnyen befagy, ezért ellenőrizzük gyakran a tálkát.

Benti kutya esetén jóval könnyebb a dolgunk, de ilyenkor is figyelnünk kell arra, hogy fekhelyük meleg és kényelmes legyen. Ma már nagyon sokféle kutyafekhely közül választhatunk, amelyek nem csak a négylábú igényeinek, de például színben és mintában a miénknek is megfelelnek. Igyekezzünk úgy elhelyezni a fekhelyet, hogy szellőztetés esetén se érje huzat kedvencünket pihenés közben. Közvetlen a fűtőtest mellé se helyezzük a kutya kosarát vagy párnáját, mert ez egyrészt balesetveszélyes, másrészt a túl nagy hőmérséklet-különbség nagyon igénybe veszi az állat szervezetét – márpedig sétálni biztosan ki kell majd vinnünk.

Bár a hűvös idő indokolhatja kedvencünk nagyobb alvásigényét, ha az ebet kifejezetten levertnek, kedvetlennek látjuk, mielőbb forduljunk állatorvoshoz. Ugyanígy intő jel lehet a drasztikus étvágycsökkenés, vagy a nem megfelelő mennyiségű ivás.

Forrás: vetstreet.com

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem