EZ LESZ A KEDVENC APP-OD!

Töltsd le a FRESSNAPF
INGYENES alkalmazását!

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Így építsen kifutót kisemlősének

2015. április 20.

Így építsen kifutót kisemlősének

A jó idő közeledtével a nyuszik, a tengerimalacok és a kisebb rágcsálók is vágynak a friss levegőre. Ahhoz, hogy biztonságosan élvezhessék a napsugarakat, szükségük lesz egy szuper kifutóra.

Ha nincs elegendő időnk vagy kedvünk saját kezűleg megépíteni kisállatunk kifutóját, akkor válogathatunk a szaküzletek kínálatából is.

http://www.fressnapf.hu/kifuto-nyulnak-haloval-l-120×180-cm/

A megfelelő kennel kiválasztásánál tartsuk szem előtt apró négylábúnk szükségleteit, méreteit, és persze (szökési) szokásait. Nyuszik esetében mindig tartsuk szem előtt, hogy kiválóan ásnak, ezért az ő esetükben szükség van arra, hogy az oldalfalak mentén a földbe is rácsot tegyünk.

Amikor megvan az ideális kifutó, válasszuk ki a legmegfelelőbb helyet a kertben. Ehhez gondoljuk át először is, hogy melyik napszakban szeretnénk kiengedni az állatot, és ehhez képest merre halad a Nap, hiszen nem szeretnénk, ha kisemlősünket egész kintléte alatt tűznék a forró napsugarak, és az sem szerencsés, ha csak a hűvös árnyékban van, mert akkor esetleg meg is fázhat. Legjobb, ha egy félárnyékos, széltől védett részt választunk, hiszen így az állat kedvére napozhat, és akár hűsölhet is, ha épp úgy tartja kedve. Másodszor pedig azt kell átgondolnunk, hogy milyen veszélyek leselkedhetnek kedvencünkre, például ragadozók, kóbor macskák, nagytestű madarak, ezektől mindenképp óvnunk kell kisállatunkat.

A kennelt mindig szereljük fel itatóval és etetővel, friss szalmával, forgáccsal, hiszen apróságunk ezektől érzi igazán otthonosan magát.

http://www.fressnapf.hu/kisallat-itato-500ml/

http://www.fressnapf.hu/realnature-reti-1kg-szena-lucerna/

Mielőtt kiengedjük az állatot, járjuk körbe figyelmesen, és nézzük meg, hogy mihez férhet hozzá a kifutón kívül, nehogy olyasmit is megrágcsáljon, ami árthat neki.

Amennyiben magunk szeretnénk felépíteni nyuszink, malackánk kennelét, szükségünk lesz néhány pontos mérésre ahhoz, hogy kiválaszthassuk a legjobb minőségű, és megfelelő mennyiségű alapanyagot. A kerti kifutó esetében nyugodtan készíthetünk tágas nagy teret kedvencünknek, hiszen itt nem korlátoznak minket lakásunk esetleg szűkösebb lehetőségei. Ha ügyesek vagyunk, akár egy szuper, több szintes játszóteret is csinálhatunk kedvencünknek, kis rámpákkal, játékokkal, fogkoptatókkal.

http://www.fressnapf.hu/anione-fuggoagy-kisallatoknak-49×21-cm/

http://www.fressnapf.hu/anione-mokuskerek-fa-15-cm/

Mielőtt nekiállnánk az építésnek, találjuk ki, milyen formájú kifutót szeretnénk kialakítani. Csak stabil, időjárásálló anyagokat használjunk, a rámpák legyenek mindig szilárdak, nehogy az állat leessen róluk. A legjobb a tökéletesre csiszolt, szálkamentes fa alapanyag, dróthálóval és néhány kisebb ablakkal kiegészítve. A drótháló réseinek nagyságát az állat méreteihez válasszuk ki, nehogy átférjen rajta és elszökjön. Sose építsünk üvegházat, mert abban az állat akár hőgutát is kaphat. A kifutónak építsünk egy tetőt is, így még jobban ellenáll majd az időjárás viszontagságainak. Praktikus lehet, ha a tető egy részét fel tudjuk nyitni, mert akkor az állatot kényelmesen kivehetjük és betehetjük, anélkül, hogy lehetősége lenne elszaladni. Építésnél ügyeljünk, hogy egyetlen szög vagy csavar se álljon ki, nehogy az apróság megsértse magát.

Források: animals.pawnation.com / cavymadness.com

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem