Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Így gondozza a cicáját!

2014. október 08.

Így gondozza a cicáját!

A kalandvágy rossz időben is a szabadba csábítja kedvenc cicáinkat. Ahhoz, hogy egy esős vadászat után elkerüljük a macska megfázását, jó, ha mielőbb megszárítjuk állatkánk bundáját. Íme néhány tipp, amiket bármikor alkalmazhatunk, ha szükséges.

A megfázás a cicákat is fenyegeti, ezért a csapadékos őszi időben nem árt, ha néha segítünk nekik a szárítkozásban. A szabadban élő macskákat nem mindig tudjuk elcsípni, hogy megszárítsuk őket, de nekik is jó, ha nem kell vizes bundával várniuk, hogy kisüssön végre a Nap. A kinti-benti állatoknál már könnyebb a dolgunk, ráadásul saját érdekünk is, hogy ne legyen minden csupa víz kedvencünk bundájától. A rövid szőrű cicusok gyorsan megszáradnak, akár egyedül is, a középhosszú és hosszú szőrű típusoknál viszont akár több órába is beletelhet ez a folyamat.

A legegyszerűbben hajszárítóval segíthetünk kisállatunknak. Nem túl forró hőmérsékleten, egyes fokozaton szárítsuk a cicát, amíg csak engedi. Azért túl sokáig ne hajszárítózzuk, mert könnyen árthat a bőrének, így inkább csak addig szárítsuk, amíg muszáj. Persze könnyen lehet, hogy négylábú barátunk már attól is elszalad, ha bekapcsoljuk a búgó masinát, és véletlenül sem engedné, hogy a közelében tartsuk percekig, az ilyesmihez jó már kölyökként hozzászoktatni. Ilyen esetben jobb, ha a vizes állatka láttán azonnal törülközőért nyúlunk és alaposan bebugyoláljuk a macskát. Vegyük ölbe, törölgessük, itassuk át a bundáját és tartsuk magunk mellett egy kis ideig, hogy testhőmérsékletünktől ő is átmelegedjen. Ez remek alkalom egy alapos fésülködésre, szőrápolásra is.

http://www.fressnapf.hu/szorapolo_kesztyu_cicak_es_kutyak_szamara_24x18_5cm/

A törülközés után hagyjuk, hogy az állat megmosakodjon, és elvonuljon a lakás egyik huzatmentes, kellemesen meleg pontjára.

Ha a törülközőnél gyorsabb megoldást is kipróbálnánk, vagy éppen nincs kéznél a cica kendője, vegyünk kézbe néhány konyhai papírtörlőt és alaposan simítsuk át velük bundás barátunkat. Ezek jó nedvszívó képességűek, használat után eldobhatjuk őket, és talán kedvencünk sem fog tiltakozni, ha a szárítkozást egyszerűen papíros simogatásnak álcázzuk.

Hűvösebb időben, amikor már bekapcsoltuk a fűtést, akár segítség nélkül is hagyhatjuk, hogy a család doromboló kedvence megszárítkozzon. Szerencsénk van, ha az állat amúgy is szívesen pihen a radiátoron, konvektoron, esetleg kandalló párkányon, így elég, ha vizesen is biztosítjuk neki a lehetőséget arra, hogy közvetlenül a hőforrás közelébe feküdjön.

http://www.fressnapf.hu/anione-radiator-cicafekhely-pluss/

Források: aspca.org / catpurrfection.com

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem