Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Így készüljön fel, ha állatkölyök érkezik a házhoz

2015. május 22.

Így készüljön fel, ha állatkölyök érkezik a házhoz

Egy négylábú apróság érkezése mindig izgalmas és boldog időszak a leendő gazdik számára. Ugyanakkor a közös élet kezdete legtöbbször nem teljesen zökkenőmentes: mind a családnak, mind a jövevénynek alkalmazkodni kell az új körülményekhez. Cikkünkkel igyekszünk segítséget nyújtani a leendő kutya- és cicatulajdonosoknak ahhoz, hogy az összecsiszolódás minél könnyebb, gyorsabb és eredményesebb legyen.

Miután eldöntöttük, hogy kisállatot veszünk magunkhoz, a legfontosabb, hogy érkezése előtt minden szempontból készüljünk fel. Beszéljük meg a háztartás többi tagjával a jövőbeli teendőket (például ki fogja sétáltatni, ki eteti, ki marad vele, ha a család egyes tagjai elutaznak, stb.), hogy mindenki érezze: az új jövevény bizony felelősséggel jár, és nem maradhat magára. Természetesen a későbbiekben bármikor felcserélhetőek az ekkor vállalt feladatok, de az előzetes megbeszélés biztosítja, hogy senkit nem ér majd váratlanul, ha segítenie kell az állatka körül.

A felkészülés másik összetevője az eszközök beszerzése. Vegyük számba, mik azok a felszerelések, amelyekre biztosan szükség lesz.

http://www.fressnapf.hu/anione-muanyag-etetotal-cicaknak-zold-szinben/

http://www.fressnapf.hu/anione-fem-eteto-itatotal-tartoval-300-ml/

A legalapvetőbbek: fekhely, nyakörv, etető- és itatótál, macskák esetén alom, játékok és természetesen az állat korának megfelelő táp.

http://www.fressnapf.hu/premiere-moments-alom-cicakolykoknek-12-l/

Természetesen minden állat igényei különbözőek, és új kedvencünk esetében is a későbbiek során derül majd ki, mi az, ami tényleg fontos a gondozásához.

http://www.fressnapf.hu/premiere-best-meat-junior-kutyakonzerv-szarnyas-185g/

http://www.fressnapf.hu/real-nature-wilderness-cicakonzerv-kitten-csirkelazac-200g/

Bizonyára minden leendő gazdi azt szeretné, hogy a jövevény komfortosan érezze magát új otthonában. Ehhez biztosítanunk kell számára a nyugalmat: az első napokban valószínűleg fáradt és érzékeny lesz, hiszen idegen környezetben, ismeretlen emberek között, az anyjától és a testvéreitől távol kell helytállnia. A gyermekekkel is értessük meg, hogy az apró állatnak nagyon sok pihenésre van szüksége, és kérjük meg őket, hogy ilyenkor ne zavarják kedvencüket.

A lakást, és ha van, az udvart is biztonságosabbá kell tenni. A legfontosabb eltávolítandó dolgok: kilógó kábelek és vezetékek, mérgező növények és ételek vagy étrend-kiegészítők (gyógyszerek, fáradt olaj stb.), könnyen elérhető helyen lévő nehéz dísztárgyak (például nagyobb vázák). Győződjünk meg róla, hogy az ajtók, a kapu és az ablakok megfelelően zárnak, a kerítés pedig elég magas és elég sűrű drótozású ahhoz, hogy egy esetleges szökési kísérletet meghiúsítson.

Már a kölyök érkezése előtt keressünk egy közeli állatorvost, akivel szükség esetén konzultálhatunk. A kicsinek hamarosan egyébként is oltásokra lesz szüksége, de érdemes új kedvencünket érkezése után néhány nappal elvinni a rendelőbe egy általános vizsgálatra, hogy meggyőződjünk róla, nincs semmilyen lappangó betegsége. Az oltási program megkezdése vagy folytatása csak egészséges állatok esetében lehetséges, ezért is fontos a kivizsgálás.

A legelőrelátóbb gazdi sem készülhet fel mindenre. Bármikor adódhatnak váratlan élethelyzetek, de a fent leírtak biztos alapot jelentenek a későbbiekre nézve is. Ne feledjük: nem kell minden felmerülő problémát egyedül megoldanunk. Indokolt esetben kérjük családunk, barátaink vagy szakemberek segítségét, hiszen kedvencünk boldogsága, egészsége és biztonsága a legfontosabb.

Forrás: pets.webmd.com

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem