Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Így szállítsa kedvencét a mínuszokban

2014. november 21.

Így szállítsa kedvencét a mínuszokban

Hófúvás, hideg szél és orrfagyasztó mínusz fokok. Kinek van kedve ilyenkor kimozdulni a jó meleg lakásból? Persze sajnos időnként muszáj, és olykor van, amikor négylábú barátainkat is magunkkal kell vinnünk. Hacsak nem kutyusunk van, aki hozzászokott a hidegben sétáláshoz, akkor bizony körültekintően elő kell készítenünk a terepet, hogy kisemlősünket vagy cicánkat minél kevésbé sokkolja a zimankós utazás.

Állatorvos, családlátogatás, vagy épp költözés – számos oka lehet annak, ha szobalakó kisállatunkat ki kell mozdítanunk a kellemes melegből. Noha valamennyire a legtöbb állat növeszt téli bundát, a bent élő négylábúak szőrzete korántsem olyan ellenálló, mint kerti társaiké. Ezért csak olyan helyen szállíthatjuk őket, ahol biztosan nem fáznak meg, különben hosszú ideig tartó betegség, nátha és akár még súlyos tüdőgyulladás is lehet a kaland vége. Akár cicánk, akár kisemlősünk van, szerezzünk be egy-egy nagyrészt zárt szállítóboxot és méretben beleillő takarót.

http://www.fressnapf.hu/anione-nyitott-szallitobox-2-es/

http://www.fressnapf.hu/anione-mausi-cicatakaro-bezs-szinu/

Mielőtt beletesszük az állatot, gondosan béleljük ki a boxot.  Az autót melegítsük fel, és csak ezt követően helyezzük bele kedvencünket. Rögzítsük a biztonsági övvel, mert a síkos úton könnyen megcsúszhat az autó, és állatkánk megütheti magát, ha elcsúszik a szállítókosár.

Sokan úgy gondolják, hogy csak a nyári hőségben nem szabad négylábú barátainkat az autóban hagyni, pedig éppúgy igaz ez a téli hónapokra is. Amennyire nyáron felforrósodik a jármű belső tere, annyira képes lehűlni a hidegben. Ilyenkor – a kinti hőmérséklettől függően – perceken belül akár nulla Celsius-fok környékére is süllyedhet benne a hőmérséklet, ami a szoba melegéhez szokott kisállatok számára valóságos jégbarlang. Ezért, ha útközben valahol el kell intéznünk valamit, jobb, ha inkább magunkkal visszük kedvencünket az épületbe, amennyiben ez mégsem lehetséges, időzítsük teendőinket egy másik időpontra.

Mivel a hideg levegő könnyen megárthat az állatok egészségének, jobb, ha tényleg csak akkor mozdítjuk ki őket a kellemes hőmérsékletű lakásból, amikor nagyon muszáj. Kisemlőseinket, macskáinkat akár két-három napra is nyugodtan egyedül hagyhatjuk, anélkül, hogy bármi bajuk lenne. Ennyi időre elegendő élelmet és vizet is előkészíthetünk nekik, és komfortérzetüknek is jobb, ha megszokott környezetükben maradhatnak.

Források: banfield.com / petswelcome.com

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem