Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Így válasszon tökéletes állathordozót

2015. február 06.

Így válasszon tökéletes állathordozót

Télen sem kell a szobában ülni bundás barátainkkal! Csak egy megfelelő hordozó kell hozzá, és már indulhat is a kaland!

Műanyag? Fém? Fa? Esetleg vállra akasztható táska? A szaküzletek állathordozó-kínálata rendkívül széles, nem könnyű kiválasztani a tökéletes darabot. Pedig csupán néhány paramétert, és a felhasználás célját kell szem előtt tartanunk.

Először is meg kell határoznunk, hogy milyen járműben szeretnénk használni a szállítót. Autóba a fémből és a műanyagból készült változat, vonatra vagy gyalogútra a válltáska, persze, csak ha a kutya mérete megengedi, míg repülőútra inkább a műanyag hordozó használható.

http://www.fressnapf.hu/fitfun-kutyaszallito-box-szurke-turkiz/

Jó, ha tudjuk, hogy a bizonyos légitársaságok által elfogadott faláda csupán egy utazásra alkalmazható, ezért, ha többször használhatót szeretnénk, érdemesebb műanyagot vásárolni.

A hordozót az állat méretének megfelelően válasszuk ki. Amennyiben kedvencünk még kölyök, készüljünk fel arra, hogy idővel nagyobb boxra lesz szükségünk. A kisállatnak ne vegyünk túl nagy hordozót, mert az kevésbé biztonságos, mint a méretben megfelelő darab.

http://www.fressnapf.hu/ao-kisallat-szallito-box-1/

Vásárlás előtt mérjük le négylábúnkat, hiszen a tökéletes boxban kedvencünk kényelmesen felállhat, feküdhet, és meg is fordulhat. Ha a hordozó túl kicsi, akkor ezekre nincs lehetősége. Ahhoz, hogy a kutyus vagy cica méreteit a lehető legpontosabban meghatározhassuk, állítsuk a falhoz az állatot. Négy méretre lesz szükségünk, az egyik az orrától a farok kezdetéig, a másik a padlótól a fejtetőig, a harmadik a mellkastól a talpakig, és végül a vállak szélessége, amelynek minden esetben a kétszeresével kell számolnunk.

Ha ezek megvannak, könnyedén kiválaszthatjuk az ideális boxot, ami a méretek betartásával biztosan elég hosszú és magas lesz. A hordozónak minden esetben meg kell felelnie néhány követelménynek, például szökésbiztosnak kell lennie és biztosítania kell a megfelelő szellőzést, de nem szabad olyan nagy nyílásokkal rendelkeznie, hogy az állat kinyúlhasson rajtuk, mert az balesetveszélyes.

Amennyiben kedvencünket nem visszük túl messzire, hanem például csak az állatorvosig, akkor akár hordozó táskában is gondolkodhatunk. Ez a kisebb testű kutyusok, valamint akár a nagyobb termetű cicák számára is praktikus lehet, és megkönnyíti a szállítást, hiszen bármikor a vállunkra akaszthatjuk. Autóba az ilyen hordozót viszont nem ajánljuk.

Források: globalpaws.co.za / iata.org

 

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem