Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Így vigyázz cicádra a kánikulában

2018. június 21.

Így vigyázz cicádra a kánikulában

A nyár egy vidám és gyönyörű időszaka az évnek, azonban a vele járó forróság számos kellemetlenséget okozhat mind nekünk, mind bársonytalpú barátaink számára. A cicák nehezen viselik a kánikulát, ezért fontos, hogy figyeljünk rájuk.

Mire figyeljünk oda?
A legfontosabb a folyadékbevitel. Mindig legyen tiszta, hideg víz kedvencünk előtt, nehogy kiszáradjon a hőségben. A folyadékpótlást elősegíthetjük azzal is, ha száraztáp mellett nedveset is adunk neki. Nyáron érdemes kis kiszerelésű, egy étkezésre elegendő eledeleket beszerezni bársonytalpúnk számára, ugyanis a megmaradó, de a meleg miatt könnyedén megromló táplálék betegséget okozhat.

PREMIERE FINE FILETS konzerv adult tonhal&tintahal 100g

Mit tehetünk, hogy ne legyen olyan melege cicusunknak?
Ha kisállatunk hűtéséről van szó, az első, ami eszünkbe jut: a fürdetés. Sajnos cicák esetében ez nem ilyen egyszerű, ugyanis legtöbb irtózik a nedvességtől. Ettől függetlenül kellemesen hűsíti őket, ha nedves kézzel átsimogatjuk a bundájukat, de ne fröcsköljük össze őket, mert akkor garantált a futás. Mindig legyen hűvös, árnyékos helye kistigrisünknek, és figyeljünk, nehogy kiszökjön a teraszra és kint maradjon a tűző napon. Az egyik legfontosabb, hogy soha ne hagyjuk egyedül a kocsiban egy percre sem!
A benti cicák szeretik hűteni a pocakjukat a hideg kövön. Ezt a kényelmet megadhatjuk kinti bársonytalpúinknak is, ha elhelyezünk egy-két hideg csempét vagy járólapot a kert árnyékos részein.

Baljós jelek?
A játszadozás a kertben, a futkározás vagy a fára mászás, mind-mind megviselheti minitigrisünk szervezetét a kánikulában. Ha furcsa tüneteket észlelünk, mint például zihálás, lihegés, levertség, túlforrósodott test, esetleg nyáladzás, habos orrnyílások, hányás, hasmenés, eszméletvesztés, akkor azonnal forduljunk orvoshoz! Ezek a tünetek lehetnek a hőguta jelei, ami életveszélyes lehet kedvencünk számára. Amíg nem jutunk el orvoshoz, mindenképp próbáljuk meg csökkenteni cicánk testhőmérsékletét hűvös, vizes borogatással, itassuk meg, ha lehetséges vigyük hűvösebb helyre. Tehetünk a lábak közé és a tarkóra mirelit termékeket és ventillátort is rá irányíthatunk. Nagyon fontos, hogy a hirtelen drasztikus hűtés nagyon veszélyes, az állat pusztulását okozhatja, ezért soha ne tegyük hűtőszekrénybe vagy jeges fürdőbe a cicát.