Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Illatos otthon – milyen almot válasszunk bársonytalpúnk alá?

2018. augusztus 17.

Illatos otthon – milyen almot válasszunk bársonytalpúnk alá?

Alomra mindig szükség van, függetlenül attól, hogy milyen idős cicánk. Ma már rengeteg fajta közül válogathatunk: természetes, mesterséges, illatos, illatmentes, stb. A választáskor nem csak kedvencünk érdekeit vagy a sajátunkét érdemes figyelembe venni, hanem környezetünkét is.

Mielőtt macskaalmot vásárolnánk, ismerjük meg az egyes fajták előnyeit és hátrányait is, és csak azután döntsünk.

  1. Csomósodó agyag alom

A legismertebb a hagyományos, csomósodó agyag macskaalom. Alacsony ára ellenére kifejezetten hatékony, ezért sokan kedvelik. Bányászat után az agyagot kiszárítják, majd feldolgozzák, aminek köszönhetően a használat során magába szívja a rá kerülő nedvességet, és összeáll, összecsomósodik. A nem kívánt szagoktól is megkímél minket, mindaddig, amíg naponta kétszer eltávolítjuk a szennyezett részt az macska wc-ből, valamint rendszeresen elvégzünk egy teljes tisztítást is.

Ennek a hagyományos alomnak a hátránya, hogy nagyobb mennyiségben nehéz, emellett pedig poros is lehet. Előfordulhat, hogy miután bársonytalpúnk elvégezte a dolgát, a nyomait mindenhol felfedezhetjük, amerre a lakásban járt.

MultiFit alom Multisan comfort 20l

 

  1. Természetes szálas, rostos alom

Az agyagtól eltérően ez esetben növényi alapú, újrahasznosított alomról van szó. Tartalmazhat például faaprítékot, kukoricacsutkát, búzát, újságpapírt és egyéb hasonlóan felhasználható hulladékot. Macskaalomként való alkalmazásukkal támogatjuk a környezetvédelmet, hiszen nem kerülnek rögtön a hulladéklerakókba, hanem új formában értékesülnek. Az alom készítői összegyűjtik ezeket az anyagokat, magas hőmérsékleten kiszárítják, majd pelletté tömörítik őket. Rendkívüli nedvszívó képességük miatt nagyon jól teljesítenek a macska-toalettben, sőt, akár a virágágyásra, a bokrok és a fák tövébe is kiszórható az ürülékmentes cicaalom. Anyagilag kicsivel többet kell rá szánni, mint a hagyományos macskaalomra, de ez egy igazán környezetbarát megoldás.

MultiFit kisemlős alom fa pellet 20l / 12kg

  1. Szilíciumkristályos alom

Ez esetben szintetikusan előállított, szilícium-dioxid kristályokból álló macskaalomról beszélünk, amely szuper szag- és nedvességelnyelő képességgel bír.

MultiFit alom Diamonds 15l

Sokak számára ismerős lehet, hiszen ugyanaz az anyag kerül felhasználásra, amelyekkel a cipős dobozokban is találkozhatunk kisméretű tasakokba adagolva.

Bár drágább a többi alomhoz képest, de pozitív tulajdonságai miatt kis térben különösen ajánlott, valamint akkor is, ha szeretnénk, ha a macskaalom a lehető legjobban nézne ki az alomtálcában. Egyes cicáknál viszont előfordulhat, hogy nem kedvelik majd a textúráját.

Ha nem csak szagmegkötésre, hanem kellemes illatra is vágyunk, akkor minden fajtából beszerezhetünk illatosított változatot is.

PREMIERE alom Moments cicakölyköknek 12l

Ha valamelyik alom nem nyeri el bársonytalpúnk tetszését, és nem hajlandó benne elvégezni a dolgát, javasolt egy új textúra kipróbálása, de sikert érhetünk el, ha egyszerűen csak illatmentes terméket választunk. Bármilyen további problémával forduljunk állatorvoshoz, és kérjük ki a véleményét.

 

Forrás: petcha.com