Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Irány a természet: készüljünk fel a tavaszi sétákra!

2017. május 05.

Irány a természet: készüljünk fel a tavaszi sétákra!

Tavasszal a hosszú munkanap után az egyik legkellemesebb kikapcsolódás a közös délutáni séta kutyusunkkal. Ahogy télen, úgy ilyenkor is figyelmesnek kell lennünk az utcán és a parkokban egyaránt. Ha kellőképpen felkészülünk az esetleges veszélyekre és problémákra, akkor biztosan örömet fog okozni a szabadban eltöltött idő mindkét fél számára.

Fontos, hogy minden séta alkalmával legyen nálunk póráz és persze használjuk is azt. Lehet, hogy kutyánk jól nevelt és szófogadó, de találkozhatunk az út során olyan négylábúakkal, melyek nem túl barátságosak, valamint a többi járókelőben félelmet kelthet szabadon kószáló bundás barátunk. A nyakörvet és a hámot az eb méretéhez viszonyítva válasszuk ki. Kistermetű kutyáknál nyakörv helyett inkább a hám javasolt, és olyankor is praktikus lehet, ha kedvencünk folyton húz minket séta közben. Természetesen a legjobb, ha erről le tudjuk őt szoktatni, de addig is biztonságosabb megoldás a hám használata, mert az biztosan nem szorítja, illetve nem sérti meg a négylábú nyakát.

AniOne H-hám Classic nejlon kék S/46cm

Bár a nappalok már hosszabbak, előfordulhat, hogy nem érünk haza sötétedés előtt. Ha fennáll a késői séta esélye, akkor ne feledkezzünk meg a fényvisszaverő kiegészítőkről. Különösen a kivilágítatlan, kis utcák környékén javasolt a fokozott elővigyázatosság.

Ha azt tapasztaljuk, hogy háziállatunk nehezen viseli a pórázt, esetleg nem akar szót fogadni nekünk, akkor szánjunk időt a benti gyakorlásra. Tegyük fel a nyakörvet vagy a hámot és a pórázt minden nap néhány percre állatunkra, akkor is, ha épp nem megyünk sehová. Egy kis idő múlva vegyük le a kiegészítőket, és dicsérjük meg kutyusunkat. Fokozatosan növeljük a nyakörvben töltött időt.

A különböző parancsszavakat is megértethetjük vele először a lakásban és/vagy az udvarunkon. A legfontosabbak az „ül”, „marad”, „lábhoz”, „hagyd”. Családtagjaink vagy barátaink segítségével iktassunk be zavaró tényezőket, hogy az eb megtanulja, hogy bármi is terelné el a figyelmét, neki akkor is a gazdira kell hallgatnia. A sikeres tréningek után ne feledkezzünk meg a jól megérdemelt jutalomfalatokról.

Különösen lakásban tartott kutya esetében előfordulhat, hogy a séta közben szeretné elvégezni az eb a dolgát. Ezért nagyon fontos, hogy mindig legyen nálunk kutyapiszok zacskó, és használjuk is azt. Nagyon kellemetlen belelépni a kutyagumiba, ezért törekedjünk az ilyen balesetek megelőzésére.

A kutyusok kíváncsi természetükből adódóan mindent szeretnének megszimatolni, megismerni. Ezzel nincs is semmi gond, jó, ha hagyjuk, hogy kedvencünk felfedezze környezetét, ám legyünk résen, és figyeljünk arra, hogy mikor mi az, amit éppen megközelít az eb. Egyes növények például mérgezően hatnak a háziállatokra, valamint allergiás reakciókat válthatnak ki. A nárcisz hagymáinak lenyelése akár végzetes is lehet, de kerülendő még a tulipán, a krókusz, a hóvirág és a gyöngyvirág is. Tehát a dísznövényektől minden esetben tartsuk a távolságot. Ha nyáladzást, hányást, hasmenést, koordináció zavart tapasztalunk az állatnál, akkor valószínűleg megkóstolt valamilyen virágot vagy egyéb mérgező anyagot, ilyenkor azonnal fel kell keresnünk az állatorvost. Amennyiben láttuk a megrágcsált növényt, de mi magunk nem tudjuk azt beazonosítani, akkor mindenképp vigyünk belőle magunkkal, és mutassuk meg az állatorvosnak.

A melegben egyre nagyobb veszélyt jelentenek a paraziták, főként a kullancsok. Győződjünk meg róla, hogy kedvencünk megkapta a kötelező oltásait, és a biztonság kedvéért azért használjunk valamilyen bolha- és kullancs elleni terméket.

A kinti időtöltés után mindig nézzük át háziállatunk bundáját, és ha valamilyen sérülést vagy sebet észlelünk, esetleg kullancsra bukkanunk, akkor kérjük az állatorvos segítségét. Egy kis seb is könnyen elfertőződhet, ezért soha ne vegyük félvállról a problémát.

Forrás: dailycamera.com, we-love-pets.co.uk

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem