Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Jack Russel Terrier szukám van, lassan 5 éves lesz, lakásban tartott. Hiába kefélem, folyton hullik a szőre. Tudom ez normális, de neki inkább már úgy hullik a lakásban, mint ha havazna. Elég száraz és kezd durva tapintású lenni a bundája. Észerevettem, hogy a bőre is kivan száradva, mint aki korpás. Gondolom összefügg a kettő. Mit tehetek?

2014.05.30

Állatorvos

A legjobb az lenne, ha megmutatná a kutyát egy állatorvosnak. A korpás bőr lehet akár gombás fertőzés jele. Ha az állat jókedvű, jó étvágyú és nincsenek a testén szőrhiányos, sebes, kipirult területek, akkor az orvos felkeresése előtt megpróbálkozhat a következőkkel: Fürdesse meg a kutyát Nizoral samponnal (emberi gyógyszertárban kapható), úgy, hogy a sampont nem közvetlenül teszi az állat bőrére, hanem előtte langyos vízzel kihígítja. Minden egyéb tekintetben kövesse a használati utasítást. Adjon a kutyának bőrtápláló készítményt (pl.: Dermoscent Spot on, PetBalance lazacolaj). Ha a tünetek 2-3 hét alatt sem enyhülnek, illetve más elváltozásokat is észlel, akkor mindenképpen forduljon állatorvoshoz.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem