Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Játék az egészséges kutyafogakért

2018. február 19.

Játék az egészséges kutyafogakért

Fontos, hogy megfelelő figyelmet fordítsunk a kutyusok szájápolására, ugyanis bundás barátainknak is lehet rossz lehelete, ínygyulladása, fogköve és egyéb fogproblémája is. A hosszabb időn át fennálló szájüregi gyulladás károsíthatja az egész szervezetet. . Tehát az egészséges fogakkal rendelkező ebek hosszabb és egészségesebb életet élhetnek.

Mivel a már kialakult problémát nem egyszerű kezelni egy kutya esetében, hiszen éber állapotban csak nagyon kevés kutya viseli el, hogy az állatorvos eltávolítsa a fogköveket, ezért a legjobb, amit tehetünk, az a megelőzés.

Négylábúnk fogainak védelme érdekében alkalmazhatunk speciális étrendet, mellette pedig használhatunk különféle adalékanyagokat, amelyeket vízbe kell csepegtetni, kutyafogkefét, fogtisztító rudakat, sőt, játékszereket is.

Igyekezzünk mindig a fogbarát termékek közül válogatni. Ilyen például az AniOne jutalomfalattal tölthető rágóka. Rugalmas anyagának köszönhetően kíméletes a fogakhoz, így bátran rágcsálhatja kedvencünk, amikor csak szeretné.

AniOne kutyajáték rágóka jutalomfalattal tölthető 18cm

Az AniOne TPR kutyajátékok különösen jót tesznek a fogaknak, emellett mégis erős és stabil termékek, hosszú játékidőre kialakítva. Vízállók, így bármilyen évszakban használhatjuk őket. A hó és az eső sem akadály! Vízen lebegő tulajdonságuknak köszönhetően nyáron, vízpartra, úszkáláshoz is remek választásnak bizonyulnak.

AniOne kutyajáték labda TPR kötéllel 7cm

AniOne kutyajáték gumi TPR bot kötéllel 17cm

Az AniOne Africa plüssök olyan puha és fogbarát anyagból készültek, amely a fogak tisztításához is hozzájárul, ezért kis- és nagy kutyusoknak is érdemes beszereznünk valamelyiket. A 20 cm játékszer elefánt, majom és zebra formában is kapható. Bátran vigyük el kedvencünket valamelyik Fressnapf áruházba, és hagyjuk, hogy ő válassza ki a számára legszimpatikusabbat.

Száraz időben vidám szórakozást biztosít az AniOne frizbi is, amely méretéből adódóan megfelelő játékszer a kölykök és a nagyobb kutyusok számára egyaránt. Köteles kialakításának köszönhetően könnyen eldobható és elkapható játék, amely észrevétlenül tisztítja a fogakat, miközben bundás barátunk egyszerűen csak jól érzi magát.

Ajánlott hetente egyszer belenéznünk bundás barátunk szájába, és ha az alábbi (el)változások közül felfedezzük valamelyiket, akkor látogassuk meg az állatorvost: rossz szagú lehelet, furcsa rágási szokás kialakulása, gennyes terület a pofákon vagy a szájüregen belül, levertség, túlzott nyáladzás, bármilyen elváltozás a fogakon, vörös-, duzzadt-, fájdalmas-, vérző fogíny, sárgásbarna réteg a fogakon az íny mentén, szájon belüli duzzanatok.

Ha mi magunk nem találunk semmilyen problémát a szájüregben és körül, 6-12 havonta akkor is érdemes megnézeti az állatorvossal az eb fogait. Ha mégis kezelésre szorul a kutyus, akkor nagyobb eséllyel lesz sikeres a beavatkozás, ha idejében sikerül nekikezdeni. Minél tovább húzzuk, annál nagyobbá nő a baj, ami nem csak a háziállatunk boldogságába, de akár az életébe is kerülhet.

 

Forrás: vetbabble.com, cesarsway.com, fressnapf.hu