Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Játék a kutyával erdőn-mezőn

2014. március 18.

Játék a kutyával erdőn-mezőn

Ráadásul a szórakozás mellett lehetőségünk nyílik csökkenteni a stresszfaktorok következményeit is. Egészségügyi szempontból is mindenképpen pozitív, mivel a rendszeres mozgás segít levezetni a nagy mozgásigényű kutya felesleges energiáját és megakadályozza az elhízást is.

Az apportírozásnak nagy szerepe van abban, hogy a kutya jó nyomkövetővé váljon. A szó jelentése: valamilyen eldobott tárgyat, vadat visszahoz. A kutyák imádnak játszani és ösztönösen szaladnak mozgásban lévő tárgyak után. Ezért van az, hogy amikor botot vagy labdát dobunk neki, ő nagy örömmel fut és keresi. Fontos, hogy az apporttárgyak a kutya méretéhez igazodjanak. Először csak gurítsuk el a labdát kutyánk előtt, majd menjünk a labda után, mutassuk meg neki, hogy pontosan mit is kell csinálnia. Később már nyugodtan eldobhatjuk nagyobb távolságokra is a botot, labdát és közben mondjunk parancsszavakat (például: hozd).

A sikert természetesen mindig jutalmazzuk meg!

A kutyafrizbi nagyon kellemes játékot biztosít a kutyának és gazdinak egyaránt. A játék legtöbbször műanyagból készül, azonban találkozhatunk merészebb darabokkal is.

Kutyajáték kötél frizbi

Először meg kell tanítanunk a kutyusnak, hogy kövesse magabiztosan és vegye fel a gurított korongot. Ha ez megtörtént, akkor jöhet az elkapás megtanítása. Itt térdeljünk le és mozgassuk a frizbit a kutya fejmagasságában, majd bíztassuk, hogy kapja el. Ha már olyan ügyes, hogy érte nyúl, akkor dicsérjük meg és adjunk neki jutalomfalatot. Közben folyamatosan bíztassuk a kutyát.

Fontos, hogy a dobás kezdetben ne legyen magasabb a kutya szemmagasságánál. Ha sikerült elkapnia, akkor utána dicsérjük meg hangosan és picit hagyjuk nála a korongot, jutalmunk jeléül. A következő lépés, hogy kutyánk tanulja meg elereszteni a korongot. Az egyik legjobb módszer, ha jutalomfalattal elcseréljük tőle és közben vezényszót használunk (például: ereszd).

TIPP:
Mindemellett még számos olyan kinti játék van, amelyet kutyánkkal játszhatunk, bízzuk csak bátran a fantáziánkra. Biztosan tetszene kutyusunknak például a bújócskázás, az itt a piros hol a piros, vagy különböző szaglásos játékok. Forrás: dogchowdiscup.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem