Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Jó estét! A kutyám miért eszik meg minden müanyagót? Meg a fát? És hogy tudom öt le szoktatni az ugrálásról?és hogy lehet öt ki szoktatni a házába?

2012.04.18

Állatorvos
Sajnos leveléből nem derül ki, de gondolom fiatal állatról lehet szó. A fiatal kutyák szívesen megrágcsálnak bármit, sokszor olyasmit is, ami káros számukra. A későbbiekben ez a szokás enyhül. Ez ellen csak annyit tud tenni, hogy elteszi a kutya környezetéből azokat a dolgokat, amelyekben kárt tehet és amennyiben látja, hogy tiltott dolgot rág, akkor határozottan rászól. Nagyon fontos, hogy adjon a kutyának játékokat, és/vagy alaposan megfőzött nagyméretű, nem szilánkosan törő csontot (pl.: marhalábszár, borjúcsont), így ezekkel a dolgokkal el tudja foglalni magát és a rágási ösztönét is megfelelően kiélheti.
Az ugrálásról való leszoktatáshoz sok türelem kell. Ha a kutya felugrik, határozottan lökje el és alkalmazzon tiltószót ("Nem!", "Fúj!"stb.). Hasznos, ha megtanítja ülni a kutyát és mielőtt fel akarna ugrani, leülteti, majd ha ezt teljesítette, akkor alaposan megdicséri. Ha ezt következetesen alkalmazza, akkor a kutya hamar rájön, hogy az ugrálásért szidás jár, míg a nyugodt viselkedéséért dicséret, simogatás.
A házba szoktatás is fokozatosan történjen. Célszerű például a házában etetni a kutyát, hogy pozitív élményekkel kösse össze a helyet. Hasznos az is, ha olyan pokrócot tesz a házába, amin rajta van az Ön szaga.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem