Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Jó estét! Azért írok, mert most kaptam egy kiskutyát, viszont van már pár éve egy macskám is, szobacica – aki most alig mer bejönni, vagy ha bejön is, mindig gyanakodva figyeli azt a szobát, ahol a kiskutya általában van. Ha meglátja, fúj, vagy morog, bár inkább rögtön elrohan. Esetleg lenne valami ötlete, hogyan tudnám őket hozzászoktatni egymáshoz? Előre is köszönöm.

2011.09.04

Állatorvos
Ez akár egy hosszú folyamat is lehet. Semmit ne erőltessen. Az első héten elég, ha a cica a kutya szagát érzi, nem kell őket összeengedni. Fontos, hogy legyen olyan időszak, amikor csak a cicával foglalkozik, amikor a kiskutya egyáltalán nem zavarja őt. Legyen a lakásnak egy olyan része, ahová a macska nyugodtan elhúzódhat. A kiskutya érkezése a cica szempontjából most még egy durva beavatkozás az ő megszokott nyugodt kis életébe. Az első lépés az összeszoktatásban a közös etetés, természetesen kellő távolságban egymástól. Semmilyen közeledést ne erőltessen, hagyja, hogy a cica a maga tempójában ismerkedjen. Mindenképpen kerülje, hogy a kiskutya megkergesse a macskát. Vigyázni kell, mert a macska komoly szemsérülést okozhat a kiskutyának egy jól irányzott pofonnal, úgyhogy emiatt is kerülendő a túl korai összeengedés. A cica remélhetőleg majd szépen lassan beletörődik az új helyzetbe. Már az is jó eredmény, ha közömbössé válik a kiskutyával szemben. Az összeszoktatás időszakában az a lényeg, hogy felügyelet nélkül soha ne legyen együtt a két állat. Az összeengedést mindkét állat számára pozitív dolgokkal kösse össze és igyekezzen minimálisra csökkenteni az egymással szerzett rossz tapasztalatok számát.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem