Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Jó estét kívánok!
Azért írok Önnek ,mert van egy 6 hónapos Yorki kiskutyánk, 3 napja sajnos kiszökött a lakásból és egy Németjuhász kutya megkergette, ez olyan mértékű stressz okozott nála , hogy nem nagyon akar enni csak a jutalomfalatot fogadja el amit a doktor írt fel neki, napi kb. 2x hasmenése van, és NAGYON szomorú, kedvtelen. Alszik meg ül, talán a mai napon már mászkált egy picit. El vittük állatorvoshoz megvizsgálta, azt mondta nincs törése, nem lát rajta sérülést. Kapott vitamint, meg szén tablettát a hasmenésre de nem nagyon akar megszűnni. Ön szerint mennyi esély van rá hogy belehalhat ebbe a “stressz helyzetbe”? Nagyon aggódom miatta. 🙁
Mit ajánlana mit tegyünk?
Előre is köszönöm a válaszát!

2018.06.24

Állatorvos

A stresszbe nem fog belehalni, ez nem egy folyamatos stressz, hanem egy egyszeri alkalom, aminek már vége és ami nyilván meg is viselheti őt. Nem biztos, hogy összefüggés van a stessz és a napok óta fennálló hasmenés között. Ha nem javul, akkor fel kell térni a hasmenés okát és azt kell kezelni. Azt ajánlom, hogy vigyék orvoshoz a kutyát és kezdjék kezelni a hasmenést. Szükség esetén végezzenek bélsárvizsgálatot is. Ha úgy látja, hogy a kutya stesszes, akkor emellett kaphat nyugtató hatású készítményeket néhán napig (pl.: Calmex, Kalm AID).

Vissza a kérdésekhez