Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Jó estét kívánok.
14 éves skótjuhász keverék kutyusunknál szívférgességet mutattak ki.Az Elisa test pozitív lett.
Sajnos vannak tünetek (zilált köhögés,soványodás,annak ellenére,hogy jól eszik,remegés),ebből adódóan következtetünk arra,hogy a betegség előrehaladott.Vérkép analízist csináltattam és sajnos néhány máj és vese mutató emelkedett szintű.Holnap elkezdjük a kezelést a szívférgességre.A kérdésem az,hogy mivel gyulladásgátlókat is szándékoznak a kutyusnak a féregírtó injekció mellett adni (és mivel a kezelés hónapokig tartó) ,nem e roncsolja szét a májat még jobban a gyulladásgátló szer.Nem lehetne elég csak a féregírtó injekció?és az antibiotikumok.
Milyen a kutyus prognózisa? Igaz hogy a skótjuhász fajták érzékenyek e kezelésre?Állítólag az első injekció megölheti szegénykét.A kutyus nagyapja volt fajtiszta skótjuhász.
Köszönöm előre a véleményezést.

2017.12.07

Állatorvos

Sajnos a kezelés tényleg kockázatos. Sok minden függ a fertőzés súlyosságától. Szerintem érdemes lenne felkeresni Dr. Péterfia Dalma doktornőt. Ő el tudja távolítani mechanikus úton a szívférgeket, ami jelentősen csökkenti a kezelés kockázatát (http://kisallatultrahang.hu/). A kezelés során érdemes májvédőket szedni. Sajnos a gyógyszerek valóban megterhelhetik a belső szerveket, de ilyenkor mindig azt kell szem előtt tartani, hogy mi a kisebb rossz.

Vissza a kérdésekhez