Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Jó estét, meg szeretném kérdezni! Van egy német juhászunk 5 éves, reggel még játszot ,ugrált. Most este látuk, hogy húzza a hátsó két lábát és érdekesen ül eszik iszik , mi lehet a baja és milyen gyógyszer használ.
Köszönettel:Dániel

2014.10.31

Állatorvos

Ilyen esetben sürgősen orvoshoz kell vinni az állatot, mert súlyos fájdalmai vannak. Az állatorvosi vizsgálat során kiderül majd, hogy a problémát ízületi fájdalom okozza-e vagy neurológiai eredetű (esetleg a kettő egyszerre). Szükséges lenne egy röntgen felvétel is. A pontos diagnózis alapján lehet elkezdeni a megfelelő gyógykezelést. Fontos, hogy emberi fájdalomcsillapítókat ne adjanak, mert azok többségének súlyos mellékhatásai lehetnek kutyák esetében. Kivételt képez ez alól néhány gyógyszer, például az Algopyrin (egy német juhász adagja szükség esetén 2×1 tabletta), amit rövid ideig (néhány nap) kaphat a kutya. Az Ön által leírt probléma nem egy egyszerű sántaság, hanem annál sokkal komolyabb dolog, ezért én úgy gondolom, hogy az otthoni kezelgetés ebben az esetben semmiképpen nem javasolt. Ha idegrendszeri eredetű a probléma, akkor a teljes felépülés szempontjából nagyon fontos, hogy a kutya minél hamarabb megfelelő kezelést kapjon.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem