Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Jó estét!

A mai napon negyed 12 kor a 2 éves szuka kutyám veszettség elleni oltást kapott (Sajószentpéteri állatorvos oltotta be ) utána hányt és vizet ivott ( Éves eboltáson).
12 órától a kutya nem reagált semmire feküdt a pupillái kitágultak semmire nem reagált. Inni nem iszik enni sem eszik. Féreghajtós tejet sem issza meg. 15:15 kor megmértem a lázát akkor 38,7 volt.
17 órakor felkelt lement pisilt és visszafeküdt megmértem a lázát 20:35 kor akkor már 39 re felment a teste a hasánál meleg az orrán meleg levegő jön fekszik nehezen reagál a szólításra. Tavaly ugyan ez volt viszont akkor pár órán belül helyre jött. Lehetséges hogy allergiás lenne a kutya valamelyik összetevőre vagy ilyenkor mit lehet tenni?

Üdv. Beáta

2018.04.12

Állatorvos

A kutya nem volt lázas. Láznak igazán csak a 39,5 fok feletti hőmérséklet minősül. Igen, felmerül, hogy a kutya allergiás az oltóanyagra, ha tavaly is ugyanez történt és ugyanazt a típusú vakcinát kapta. Tájékoztatnia kell az állatorvosát a történtekről és be kell írni az oltási könyvébe, hogy melyik oltóanyagra volt érzékeny az állat. Jövőre önnek és orvosának is figyelnie kell arra, hogy más típusú vakcinát kapjon a kutya. Szerencsés, ha a rendelés elején kapja meg a kutya az oltást és a közelben maradnak még 1/2-1 órán át, hogy ha baj van, akkor tudjon segíteni az állatorvos. Az allergiás reakciók veszélyesek is lehetnek.

Vissza a kérdésekhez