Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Jó napot! A 6 éves cicám most vemhes, már nagyon nagy a hasa. A kérdésem a következő lenne: Mikor lehet ivartalaníttatni? Nem fogja nagyon megviselni? Válaszát előre is köszönöm!

2011.07.28

Állatorvos
Leveléből nem derül ki, hogy a vemhességet akarja megszakítani, vagy a szülés után akarja ivartalanítani az állatot. Az előrehaladott vemhesség megszakítása már mindig kockázatosabb, jobban megterheli az anyát, de ennek eldöntéséhez orvosi vizsgálat szükséges. Ha szül az anyamacska, akkor a kiscicák elválasztása után (6-8 hetes) kell ivartalanítani. Lehetőség szerint akkor, amikor már nem tejel. Ha elválasztotta a kiscicákat, akkor vigye állatorvoshoz a macskát és vizsgáltassa meg az emlőket, majd tűzzék ki a műtét időpontját. Az ivartalanítás egy komoly hasi műtét, amely után az állatok néhány napig bágyadtak, de általában hamar összeszedik magukat. A varratszedés időpontjára (10 nap-2 hét ) már általában teljesen gyógyultnak tekinthetők. Szerintem mindenképpen érdemes elvégezni a műtétet, mert csak így kerülhető el a nem kívánt szaporulat.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem