Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Jó napot! A kutyámnak ma levágtam a szőrét és találtam a farka környékén kettő sebet. Egy sebhez képest szép, de nagyon zavarja, mivel kellene bekenni – vagy vigyem állatorvoshoz?

2011.07.31

Állatorvos
Ha a sebek láthatóan nagyon viszketnek, akkor érdemes hamar orvoshoz vinni a kutyát, mert előfordulhat, hogy nagyobb területeken is sebesre rágja, vakarja magát. Látatlanban nagyon nehéz véleményt mondani, de feltételezem, hogy kipirult és nedvedző a terület. Általában ezeket a sebeket a kutyák saját maguk rágják, vakarják valamilyen allergén jelenléte miatt. Érdemes kiüríteni a bűzmirigyeket és megvizsgálni, hogy nem bolhás-e az állat. Otthon Betadine oldattal fertőtlenítheti a sebeket, de ez önmagában általában nem elég.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem