Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Jó napot. Ausztriában élünk 5 cicával. Èvente többször is utazunk Szerbiába ( Nem EU ország ) A cicák eddig ( 2011 óta ) Magyarországon voltak oltva veszetség ellen RABISIN védöoltóval. A cicáknak 3 ausztriai és 2 magyar útlevelük van. Voltam az egyik cicával Ausztriában az állatorvosnál és amikor látta hogy RABISIN-nel van oltva a cica mondta hogy szóljak a magyar állaorvosnak hogy javitsa ki a dátumot mert 3 évig érvényes. Hivtam a magyar állatorvost is aki sajnálattal közölte hogy Magyarországon a törvény az hogy csak 1 évig érvényes a RABISIN védöoltás. Ha most én csak átutazóban vagyok Magyarországon miért kell nekem évente oltatnom hiába a cicámat ? Nem látok logikát benne hogy Magyarországon ugyanaz a védöoltás csak egy évig érvényes ,még Ausztria, Németországban 3 évig. Gondolom megért kedves doktornö hogy nem mindegy egy kis állatot évente vagy 3 évente oltatni mert a gyakori oltás pontosan annyit ront a pici állat immunszisztémjén mint amennyit segit ! Miben tudna nekem ezzel kapcsolatban segiteni ? Elöre is köszönöm.

2015.09.24

Állatorvos

Sajnos ebben nem tudok segíteni. Egy országba csak akkor léphet be egy állat, ha az ott hatályos szabályoknak megfelelő oltásokban és parazita ellenes kezelésekben részesült. Az eltérő szabályozást az egyes országok eltérő járványügyi helyzete indokolja. Ez alól sajnos nincs kivétel.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem