Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Jó napot! Avval a kérdéssel keresem, hogy a 28-30 kg-om Labrador kutyosomnak az első két lábán hátul a könyökhajlatnál megvan keményedve a bőr. Van rá valami praktika, hogy jobb legyen neki? A másik szétrágja a fekhelyét, hogy szoktassuk le róla?

2018.05.29

Állatorvos

Nagytestű kutyáknál ez gyakori jelenség. Ha nem sebes, gyulladt a terület, akkor elegendő annyi, hogy kenegetik a területet például Neogranormon vagy körömvirág krémmel. Törekedni kell arra, hogy a kutya lehetőleg ne feküdjön sokat betonon, hanem inkább puha felületeken pihenjen. A fekhely szétrágása gondolom akkor történik, amikor nincsenek otthon és a kutya unatkozik. Amennyiben sikerül rajtakapni a kutyát, akkor határozottan szóljanak rá. Ha nem látták, amikor rombolt, akkor utólag már nem szabad megszidni. Segíthet, ha mielőtt elmennek elviszik a kutyát sétálni, mozogni, hogy az egyedül töltött idő egy részében pihenjen. Adhatnak neki mindig valami biztonságos rágcsálnivalót, játékot, amivel elfoglalhatja magát. Amíg rombol, addig ne vegyenek neki drága fekhelyeket, elég lehet egy régi pokróc amennyiben nincsen meg a veszélye annak, hogy a textíliákat is széttépi és esetleg lenyeli.

Vissza a kérdésekhez