Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

jó napot az lenne a kérdésem hogy van nekünk egy árva be fogadott cicánk még nincs egy éveske se sajnos a fülével vannak a gondok váladékozik gennyedzik vagy nem is tudom mi van vele voltunk már vele állat orvosnál akkor valami folyadékot priccolt bele és antibiotikumot kapott egy darabig jó is volt de sajnos megint elő jött hozzá kell tennem benti cica bérházban van most fül cseppet vettünk neki és kamillával mossuk de nem igen akar javulni mit tehetünk?sajnos orvosra nem nagyon van megint pénzünk köszönöm előre is üdvölettel ági

2016.02.27

Állatorvos

Sajnos orvos nélkül nehéz egy ilyen problémát kezelni, mert egy visszatérő esetben általában mikrobiológiai mintavétel javasolt…Kérdés az is, hogy vannak-e esetleg atkák a cica fülében, hogy esetleg nem azok a paraziták tartják-e fent az állandó gyulladást. Próbáljanak találni egy olyan orvost, aki esetleg a helyzetre való tekintettel kedvezményt ad, vagy esetleg részletekben is fizethetnek. Amíg orvoshoz viszik a cicát, töröljék át a fülét minden nap 1:10 arányban csapvízzel hígitott Betadine  oldattal. Atkák ellen pedig segíthet a paraffin olajos áttörlés. A hallójárat mélyére ne nyúljanak, az orvosi feladat, szakszerűtlen kezeléssel tovább súlyosbíthatják a problémát.

Vissza a kérdésekhez