Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Jó napot! Azt szeretném megkérdezni hogy miért eszi meg a saját kutyám az ürülékét? Válaszukat előre is köszönöm!

2011.05.11

Állatorvos
Az esetek többségében sajnos ez egy rossz szokás, amiről elég nehéz leszoktatni a kutyát. Először ki kellene zárni a lehetséges betegségeket, amelyek a probléma hátterében állhatnak. Érdemes lenne egy bélsár vizsgálatot csinálni (bakteriológia és emésztőképesség vizsgálat), illetve hasznos lenne ellenőrizni a hasnyálmirigy állapotát. Ha a vizsgálatok során kiderül valami elváltozás, akkor annak kezelésével kell kezdeni a probléma orvoslását. Ha a kutya egészséges, akkor sok türelemmel meg lehet próbálni leszoktatni erről a kellemetlen dologról. Fontos, hogy amikor csak tudják távolítsák el a kutya közeléből az ürüléket. Ha felügyelet alatt van a kutya, akkor hasznos lehet ha borssal szórják meg az ürülékét. Engedjék, hogy az állat megtalálja az ürüléket és tiltsák (Nem szabad! stb.). Ha a kutya a tiltás ellenére is szagolgat, esetleg megeszi a székletét, akkor az elég kellemetlen lesz számára. Fontos, hogy lehetőleg többször is érje kellemetlen élmény és ne legyen lehetősége nem borsozott produktumot fogyasztani. Az is hasznos lehet, ha a kutyát sétálni viszik és az esetek többségében kontrollált körülmények között ürít.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem