Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Jó napot Doktor nő/úr! Van egy egy és fél éves házi nyuszim és a mai nap felfedeztem a hátsó lábán a talpán egy lencsényi nagyságú szabályos kör alakú piros foltot ahol nem igazán van szőr . egyébként utána olvastam meg utána érdeklődtem és azt mondták valószínű hogy fekély , ugyan nyalogatja meg néha emelgeti és még mielőtt észre vetem az előtt egy hete emelgeti de azt hitem hogy egy újabb körme fog le esni . És ara is gondoltam hogy elviszem az állatorvoshoz de sajnos nem tudjuk mivelhogy nem megy bele a hordozóba és ha el is viszem sokkos állapotba kerül már volt rá példa ….És sajnos nem igen jönnek ki házhoz az orvosok . Egyébként szabadon van a lakásba és általába minden vécézés után ki van pucolva a doboza de ara is gondoltam hogy amiért négyzet rácsos a doboz padlózata és hogy attól . Ön szerint mitől van ? És mivel kezeljem ? ..Kamilla teával ecsetelgettem az baj ?

2014.10.31

Állatorvos

A talpfekélyre hajlamosít a túlsúly, a nedves alom, és az is, ha a nyuszi keveset mozog. Az is lehet, hogy a nyuszi megsértette valamivel a lábát és az nyitott bemeneti kaput a fertőzésnek. Ilyen esetben a területet fertőtleníteni kell (1:10 arányban csapvízzel hígított Betadine oldattal) és szükség van krémre is (pl.: Kék kenőcs, körömvirág kenőcs, Neogranormon) naponta legalább kétszer. Fontos a gyakori alomcsere és az, hogy a nyuszi alatt kellő vastagságban legyen az alom. Szerencsére a leírása alapján még csak kezdődő fekélyről lehet szó. Ha rosszabbodik a helyzet a kezelés ellenére, akkor mindenképpen a stressz ellenére is mutassa meg állatorvosnak, mert ez a betegség sokszor makacs, nehezen gyógyul és könnyen súlyossá válhat.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem