EZ LESZ A KEDVENC APP-OD!

Töltsd le a FRESSNAPF
INGYENES alkalmazását!

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

jó napot!! a kérdésem az lenne hogy van egy huskym akivel már régen voltam sétálni hogy hogyan “tanitsam” meg ujra ? Valamint hogy nyakörv vagy hám jobb??

2014.11.05

Állatorvos

Gondolom a kutya kertben él, ezért először ott gyakorolják a pórázon közlekedést. Jutalmazza, dicsérje az állatot, ha nem húz és szépen láb mellett megy. Az első kinti séták előtt mozgassa le egy kicsit a kutyát a kertben (pl.: labdázás), mert az újdonság varázsa miatt valószínűleg nagyon húzna, ha nem fáradt legalább egy kicsit. Csak akkor engedje el a pórázról, ha biztosan vissza tudja hívni. Az első séták alkalmával inkább ne is engedje szabadon az állatot. Gyakorolják a behívást a kertben jutalomfalatokkal. Ha egy kutya valaha is sétált, akkor azt nem felejti el, ezért a jóhoz könnyen hozzá fog szokni újra. Az, hogy a hám vagy a nyakörv a jobb, az ízlés dolga, mindenkinek más válik be jobban. Egy fegyelmezett kutya bármelyikkel jól tud sétálni, míg egy olyan állat, amelyik a hajlamos a húzásra, hámban nehezebben megfékezhető. Vannak olyan kutyák, amelyeknek egészségügyi szempontból egyértelműen a hám javasolt, de egy egészséges husky nem tartozik ezek közé.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem