Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Jó napot kívánok!

Nagy testű kutyánk első két talppancsának párnája “kikopott”, és kis kavicsokkal megy tele. Sántít mindegyik lábára.. kiszedtem Neki, meg lefertőtlenítettem, most már le is tapasztom ha sétálni megyünk.
Majd’ 4 éves a kutya, eddig ilyet nem tapasztaltunk. Egy dolog jutott eszembe , hogy pár napja karomvágás volt, de ezt csak az én feltételezésem.
Ön mit gondol, miért történhetett , illetve mivel tudom leggyorsabban meggyógyítani ?
Válaszát előre is köszönöm, további szép napot!

2018.07.16

Állatorvos

Mindenképpen mutassa meg állatorvosnak az elváltozást, hogy kizárjuk a komolyabb betegségeket (autoimmun bőrbetegség). Nem járkált a kutya sokat forró betonon, vagy murván? Nagyon fontos tudni, hogy a kutyák a talppárnájukon keresztül izzadnak, ezért a nyári melegben csak a hűvösebb órákban szabad zsíros anyaggal bekenni a területet. Próbálhat mancsápoló krémet használni, vagy hatékony lehet a Neogranormon krém, Körömvirág kenőcs, Aloe gél. Sétákra használhat kutyacipőket, de meleg időben a korábban leírtak miatt csak kellő körültekintéssel használhatók. Ne járjon a kutya lehetőség szerint kavicsos, betonos területeken.

Vissza a kérdésekhez