Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Jó napot kívánok!

9 hetes nagytestű kölyök kutyának mennyi széklet a normális naponta? Száraz tápot kap, naponta 1/2 -1 dl tejet, és alkalmanként párizsit, rizst. Naponta kb. 4-5 alkalommal székel, a minősége, az állaga normális szerintem, a színe sötétbarna (néha világosabb árnyalat).

Várom válaszát! Köszönöm. Rita

2015.06.29

Állatorvos

Ne adjon a kutyának tejet és párizsit. A rizs mellé inkább főtt répát, sült vagy főtt húst javasolnék, ha a táp mellett egyéb dolgokkal is kínálni akarják az állatot. Egy kölyök naponta többször is ürít székletet, de szerintem az 5  már egy kicsit sok, az átlag inkább 2-3 szokott lenni, de persze minden állat más. A széklet mennyisége függ attól is, hogy milyen tápot eszik a kutya, a prémium tápok jobban hasznosulnak, ezért a széklet mennyisége is kisebb, állaga is sokszor más. A széklet színét pedig nagyban befolyásolja az, hogy mit eszik a z állat, a tejtől például világosabb. Azt nem írja, hogy milyen tápot eszik a kutya, de ha nem prémium kategóriásat, akkor amennyiben megtehetik váltsanak arra, mert a nagytestű kölykök különösen érzékenyek a növekedési ideje alatt.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem