Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Jó napot kívánok! Miért kell tesztelni a kutyámat a szívféreg teszt előtt? Ha nem tesztelem, és úgy adom a spot-on-t, akkor már úgyis mindegy, mintha van benne kifejlett féreg és úgy adom a spot on-t, mert a spot-on-ok (Advocate) úgy sem hatnak a kifejlett féregre, meg ha van is benne kifejlett féreg, akkor úgyis el fog előbb utóbb pusztulni a kutya, mert nincs pénzem bevinni kórházi intenzív kezelésre. Tehát nem felesleges a tesztre is költenem? Elég nekem fizetni az advocate-ért 2-3 havonta. Illetve miért kell reggel vagy este venni a vért a gyorstesztre, ha az úgysem a lárvát mutatja ki, hanem a kifejlettet? Vagy azok is ilyenkor aktívabbak? Köszönettel! Doro

2016.04.02

Állatorvos

Üdvözlöm!

Próbálom kicsit letisztázni a dolgokat!

Tehát a vérteszt a vérben lévő mikrofilaria lárvákat mutatja ki, ami ugyanúgy néz ki a szívférgesség és a bőrférgesség esetén is (mind a két féregfaj mikrofiláriákat bocsájt ki az állat vérében). ESTE 6-8 óra között vannak a legnagyobb mennyiségben a vérben, mert miután szúnyogok közvetítésével szaporodnak és a szúnyogok ekkor aktívak- -TEHÁT ESTI ÓRÁKBAN -érdemes vért venni és tesztelni az állatot. Ha nem tesztelteti le, és úgy rakja rájuk a lárvaölő spot ont vagy adja be a tablettát elképzelhető, hogy a nagy mennyiségű elpusztuló lárvából – ami akár mint a említettem a jóval ártalmatlanabb, de elhullást semmiképpen nem okozó BŐRFÉREGTŐL is származhatnak-felszabaduló méreganyagra a kutya szervezete reagál és akár sokkot is kaphat ettől , súlyos esetben el is pusztulhat. Tehát a tesztet érdemes megcsináltatni, utána pedig HAVONTA- csak így van értelme adni a lárvaellenes szert- kell alkalmazni addig amíg tart a szúnyogszezon. Ha végig így alkalmazza, nem kell újra elvégeztetni a tesztet, mert az állat nem fertőződhet meg.

Vissza a kérdésekhez