Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Jó napot kívánok!Van egy 14 éves skót juhász kutyám aki nem tud felkelni. (Valószínűleg kutya porckorongsérve van.)Mit tanácsol?Milyen kezelés jó neki?

2014.05.19

Állatorvos

A lényeg az, hogy sürgősen vigye orvoshoz a kutyát! Az ilyen jellegű problémáknál nagyon sokat számít az időben elkezdett gyógykezelés. Több oka is lehet annak, hogy egy kutya nem tud felállni. Kérdés, hogy csak a hátsó lábait nem tudja használni, vagy az elsők sem működnek megfelelően. Fontos lenne tudni azt is, hogy a kutya tudata ép-e. Ha csak a hátsó végtagok érintettek, akkor felmerül például a porckorongsérv és a csípőproblémák, illetve a keresztcsonti terület problémái (cauda equina compressio). Ha az első lábak funkciói is sérültek, akkor felmerülnek a nyaki gerincszakasz problémái. Ha a tudat is érintett, akkor valószínűleg központi idegrendszeri problémával állunk szemben. Pontos diagnózist csak fizikális vizsgálattal és szükség esetén röntgenfelvétel elbírálása után lehet felállítani. A problémától függően többféle kezelés is felmerül, illetve ezek kombinációi: szteroid és nem szteroid gyulladáscsökkentők, infúziós terápia, B-vitamin komplexek, perifériás keringésjavítók. Előfordulhat az is, hogy egyéb betegségből adódó fájdalom, vagy gyengeség miatt nem áll fel az állat.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem