Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Jó napot kívánok! Van egy 4 hónapos whippet kutyusunk, aki amikor hozzánk került Josera Kids tápot kapott és pár hétig nem volt semmi probléma, aztán egyre többször lett neki hasmenéses tünetei. Ilyenkor mindig rizst adtunk neki aztán utána szépen lassan vissza a Josera kids, ilyenkor 1-2 napig ismét rendben volt minden, de aztán megint hasmenés. Ezt még 2x elismételtük, aztán tápot váltottunk, 1 hét alatt fokozatosan átváltottunk Happy Dog Supreme Young medium (1. fázis).Az átváltást úgy csináltuk, hogy mivel hasmenése volt ezért első nap csak rizs, aztán következő napokban rizs+happy dog, és minden nap csökkentettük a rizst és növeltük a happy dog tápot az útmutató ajánlott mennyiséggel párhuzamosan. Szépen fokozatosan lehetett látni, hogy a széklete javul. Amikor már csak a tápot kapta, akkor is még pár napig jó volt a széklete, de aztán múlt szombattól már pudingos állagú neki, de most hasmenése nincsen, jelzi ha menni kell és vissza tudja tartani,tehát nem kell rohanni vele. Azt tudni kell, hogy a happy dog leírása szerint ebben a korban neki már 3x kell adni és mi pár napja ezt be is vezettük. Lehet,hogy ez a baj? Aggaszt,hogy nem szilárd a végtermék,hanem puhább, még a reggeli első is puhább, bár nem annyira mint a többi. Vagy esetleg ez a táp sem megfelelő neki? Mit tudna tanácsolni? Azért döntöttünk a Josera majd pedig a happy dog mellett, mert mindkettőben van zöldkagyló, ami szerintem ennél a fajtánál különösen jó lenne az izületeinek. Megkérdeztem egy másik gazdit, aki ugyanabból az alomból hozta a kutyáját(tehát testvérek), és ő is ezzel a happy dog táppal eteti, de ő nem panaszkodik rá.

2016.07.19

Állatorvos

Kedves Gazdi!

Próbálkozhatnak még más táppal is, de a hasmenés oka egyáltalán nem biztos, hogy a tápban keresendő. Állatorvosi kivizsgálást javasolnék egy  gastroenterologusnál (széklet minta vétellel stb). Elképzelhető, hogy valami jobb minőségű táp és probiotikum rendezi a problémát, de az is lehet, hogy más, speciális kezelésre lesz szükség.

üdv

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem