Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Jó napot kívánok! Lassan egy hete, hogy 11 éves beagle kutyusunk csigolyáiban összenövéseket találtak. Több állatorvossal is konzultáltam már, de úgy érzem minél több álltorvos szakvéleményét szeretném kikérni. A fő állatorvosunk az enzimterápiára esküszik, a kutyus szerda óta rendszeresen szedi az enzimtablettákat gyulladásgátló sziruppal vegyítve, emellett kisebb adag fájdalomcsillapítót is szoktam neki adni, mert hosszabb-rövidebb szakaszú fájdalmak szoktak néha rátörni. Olyankor lehorgassza a fejét, liheg, felsikít, ha megmozdítja a fejét, mereven áll. Egy másik állatorvos a mágneses kezelést ajánlotta, de forrófejű, makacs, fájdalmakkal küszködő, idős kutyánkat képtelenség volt a mágnesgépben 15 percig nyugodtan tartani. Ez odáig fajult, hogy anyukámat meg is harapta. Szeretném megkérdezni, hogy nem tudna e ajánlani egyéb (főleg otthoni) módszereket a kezelésére. Tisztában vagyunk vele, hogy már koros, de életvidám, jó étvágyú kutyus és nem szeretnénk annyival elintézni, hogy öreg, küzdünk az életéért. A válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: V. Laura

2016.08.22

Állatorvos

Kedves Laura!

Az , hogy összenövések vannak a csigolyatestek között, önmagában még nem sokat jelent. Vannak kutyák, akik egy életet élnek le tünetek nélkül csigolya összenövésekkel. A gerincvelő összenyomatását gerinc festéssel illetve CT vagy legmegbízhatóbban MRI készülékkel lehet vizsgálni. Ha megtörtént a képalkotás, látható, hogy mekkora a baj, milyen jellegű, szükség van e mindenképpen a műtétre, vagy elegek az ún. kiegészítő módszerek, mint a fizikoterápia, mágnes, stb, amiket otthon is el tudnak végezni. Ameddig nincs diagnózis, addig csak sötétben tapogatózunk, addig terápiát se tudok javasolni. Amennyiben ilyen súlyos fájdalmai vannak a kutyának, én mindenképpen javaslom, hoyg járjanak a végére a dolognak és ne enzimekkel meg mágnessel próbálkozzanak. Lehet öreg egy kutya, de nem mindegy, hogy a hátra levő életét fájdalmak közt kínlódva éli le,vagy kiegyensúlyozottan, vidáman. Fájdalmak közt ne hagyják őt semmiképpen.

Üdv

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem