Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Jó napot kívánok! A skót juhász kutyám nem tud ráállni a hátsó lábaira.Azt szeretném kérdezni ,hogy ez a kutyának nagyon fáj , valamint el kell altatni?Köszönöm a segítségét! 🙂 Még valami maga szerint egy átlagos skót juhász kutya hány kiló?

2014.05.20

Állatorvos

Ha a kutya nem tud ráállni a hátsó lábaira, az általában gerinc eredetű problémából fakad, ami rendkívül fájdalmas. Előfordulhat, hogy a csípő eredetű fájdalmai is vannak az állatnak. Nem kell elaltatni egy kutyát addig, amíg nem derül ki, hogy pontosan mi a baja, hogy az a baj nem kezelhető és hogy az élet számára állandó szenvedéssel jár. Vigye orvoshoz a kutyát! Én vizsgálat nélkül nem mondhatok egy állatról ítéletet. Az ilyen jellegű problémákra vannak kezelési lehetőségek (szteroid és nem szteroid gyulladáscsökkentők, infúziós terápia, B-vitamin komplexek, perifériás keringésjavítók stb.). A kutyák, ha időben elkezdik a gyógykezelést, sok esetben javulnak és újra fel tudnak állni. Sajnos gyakoriak a visszaesések is, de több alkalommal is reagálhat jól a kezelésre.

Egy átlagos skót juhász kb. 25 kg.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem