Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Jó napot kívánok, van egy kb. 5 éves kinti kandúrom. Februárban befogadtunk az utcáról egy másik kandúrt, aki akkor lehetett kb. 5 hónapos. Az oreg kandúr az elso találkozásnál rátámadt, ráugrott. Gondoltam, késobb megszokja, de nem így lett. A fiatalabb macska azóta is bent van a garázsban, nem merjuk kiengedni az udvarra mert azonnal rátámad. A fiatalabb macska retteg tole, fél kimenni az udvarra is. Az oreg egyébként soha nem volt agresszív, régebben tobb macskánk is volt, de soha nem bántotta egyiket sem. Azt szeretném kérdezni, hogy az ivartalanítás segítene-e, hogy a idosebb kandúr lenyugodjon és elfogadja a fiatalabbat. A választ elore is koszonom.

2017.08.22

Állatorvos

Mindkét kandúrt ivartalanítani kellene, két ivaros kandúr nem igazán fér meg egymás mellett. Az idősebb macska el akarja zavarni a területéről a fiatalabbat. Ez az ő szempontjából teljesen normális. Az ivartalanítás valószínűleg segít, de biztosat nem lehet mondani. A műtét után hetek szükségesek ahhoz, hogy a nemi hormonok kiürüljenek. Ezután lehet próbálkozni a fokozatos összeszoktatással, nagyon lassan. Lehetne Feliway termékeket használni, hátha segítenek.

Vissza a kérdésekhez