Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Jó napot kívánok!
Azzal a kérdéssel fordulok önhöz,hogy nem rég a kutya lábába toklász ment ekkor el is vittük állatorvoshoz ahol belevágtak a lábába és kiszedték neki illetve antibiotikumos injekciót és 5 napra elegendő tablettát kapott belőle.A seb azóta sokkal nagyobb lett,kb 2 centis szélességű részen kint van a kutya húsa amit egyfolytában nyalogat is.A kérdésem az lenne,hogy mitől lett sokkal nagyobb,rondább mint volt?Kell-e esetleg lekötözni neki,betadineozni neki? 4 napja nem lett rosszabb a sebe de javulni se nagyon látom
A választ előre is köszönöm.Természetesen ha továbbra sem javul neki visszük újra orvoshoz.

2017.08.25

Állatorvos

A gond az, hogy nyalogatja a lábát, azt kellene megakadályozni. A biztonság kedvéért mutassák meg állatorvosnak a sebet, hogy felmerülhet-e az, hogy egy kicsi növényi rész mégis bentmaradt. Legjobb lenne, ha szabadon gyógyulhatna a seb. Kellene venni egy olyan nagy méretű gallért, amiből nem tud kinyalni és naponta többször Betadine oldattal ki kellene mosni a sebet. Fontos, hogy a seb ne szennyeződjön. Ha olyan helyre mennek, akkor húzzanak zoknit a kutya lábára, amit egy zoknira ragasztott Leukoplast csíkkal rögzíthetnek (ízület fölött ragasszák, mert akkor kevésbé csúszik le). Ha a ragasztás felett dagad a kutya lába, akkor túl szoros a gyűrű, ilyenkor azonnal le kell vágni, hogy újra rendeződjön a végtag keringése.

Vissza a kérdésekhez