Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Jó napot kívánok! Érdeklődnék kutya térdszalag szalag műtétével kapcsolatban. Kiskutyám 7 éves, bishon bolognese fajtájú. 2,5 hónapja hátsó térdszalag szakadás miatt műtét során pótolva lett a térdszalagja. Már a korábbi vizsgálat során kiderült, hogy mind két hátsó lábában el van szakadva a térd szalag, így az állatorvos azt javasolja a másik lábát is minél hamarabb meg kell műteni. Ez ügyben szeretnék érdeklődni, hogy elegendő- e a 2,5 hónap a teljes gyógyulásra, meg lehet- e műttetni a kutya lábát ennyi idő után? A műtött lábát egyébként jól használja. Glükozamin vitamin pótlást kap. Válaszukat ezúton is hálásan köszönöm! Üdvözlettel, egy aggódó gazdi

2017.09.06

Állatorvos

Ezt mindenképpen a műtétet végző állatorvossal beszélje meg. Ő tudja megítélni, hogy most mennyire terhelhető a másik végtag, bírja e már most azt a megnövekedett terhelést, amit a frissen műtött végtag kímélete okoz majd. A műtétet végző állatorvos feladata az optimális időpont kiválasztása, én ebbe nem szólnék bele . Azért fontos minél előbb elvégezni a műtétet, mert minél tovább húzódik a beavatkozás, annál kisebb esély van arra, hogy az ízület megfelelően funkcionál majd a műtét után. Bízzon az orvosában, a leírása alapján van oka erre.

Vissza a kérdésekhez