Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Jó napot kívánok!
Van egy keverék kölyök kutyánk,úgy találtam rá egy hirdetés alapján. 10,5hetes. Oltásai nincsenek,így hoztuk el. Sajnáltam ott hagyni annál,akitől hoztuk,mert nem volt gondozva. Tele volt bolhával. Féreggajtót kapott tőlünk,viszont a kérdésem az lenne,hogy milyen oltásokat kapjon meg így és mikor ?
Köszönöm a válaszát előre is.

2017.09.22

Állatorvos

Vannak kölykök, amelyeknél az oltási sor később kezdődik különböző okok miatt. Szerintem kezdjenek egy kombinált oltással, majd utána a szabály szerint meg kell kapnia a veszettség elleni védőoltást, mert az  kötelező, majd azt követheti egy kombinált ismétlő. Én azt javasolnám, hogy fél éves kora körül kapjon egy újabb kombinált oltást. A veszettség elleni vakcinát kötelező ismételni 1 éves kora előtt. Ne feledkezzenek meg a parazitaellenes kezelésekről sem. Természetesen az is lehet, hogy az állatorvos, akihez viszik majd más véleményen lesz. Vannak eltérések az állatorvosok között ezen a téren, nincsen egy optimális megoldás, több jó is létezik.

Vissza a kérdésekhez