Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Jó napot kívánok!Féreghajtás után amit állatorvos végzett a benti cicánk toxocara férget ürített.Sok rossz dolgot olvastam róla(vándorló lárva stb.). Arról szeretnénk érdeklődni,hogy mekkora eséllyel kaphatjuk el?Ha lenyeljük mennyi eséllyel válik lárvává?Mi a teendő?Gyerekek is vannak a családba.Az elszórt pete a lakásban is fertőzővé válhat,vagy csak a talajban ?Mosás ,fertőtlenítés használ?Köszönöm!Béla

2017.09.27

Állatorvos

Tudom, nagyon ijesztő dolgokat lehet olvasni az orsóférgekről. Tudni kell azt, hogy a környezetben is mindenhol ott vannak. Talajban, homokozókban stb., vagyis szinte biztos, hogy találkozunk velük. Nagyon fontos, hogy egyszerű alapos kézmosással nagyon sokat tehetünk. A fertőződés nem  a macskától direkt módon történik, mivel a frissen ürülő peték nem fertőzőek, hanem csak a környezetben válnak fertőzőképessé kb. 1 hét alatt. Alapos kézmosás, alapos takarítás, szükséges,  és a  macskaalomból azonnal el kell távolítani a bélsarat. Az elszórt pete bárhol fertőzővé válik. Százalékokat nem tudok mondani, de ha az alapvető higiéniás szabályokat betartják, akkor jelentősen csökkennek az esélyek. Nagyon tisztán kell tartani a macska végbélnyílásának környékét. Érdemes a cicára olyan készítményt tenni (pl.:Advocate), ami hatékony a cicában fejlődő lárvaalakok ellen is. Emellett 2 hetente kell széles spektrumú féreghajtó tablettát adni mindaddig, amíg a féreghajtás után ürül parazita.

Vissza a kérdésekhez