Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Jó napot kívánok! Az lenne a kérdésem,hogy van egy 1 éves kandur cicám. Nemtudom,hogy verekedett vagy csak valami megszúrta,de van egy seb a lábán amitől a lába meg van duzzadva. Már nem nyílt seb. Sántít szegénykék. Mivel kenjem be neki? Hogy segítsem a gyógyulást.

2018.01.22

Állatorvos

Amit leír, az valószínűleg egy harapás. Ilyesmivel orvoshoz kell fordulni, az ilyen sebek sokkal veszélyesebbek, mint a nagyobb nyílt sérülések. Ilyenkor bezárul a seb, alatta pedig elszaporodnak a baktériumok (amelyek a másik állat szájüregében szép számmal vannak) és a terület fájdalmas gyulladását, tályogosodást idéznek elő. A felületet semmi értelme nincsen kenegetni, nem ott van a baj. Ilyenkor le kell nyírni a szőrt és megkeresni a másik fognyomot is (ha harapásról van szó, akkor biztosan lesz), szájon át antibiotikum, gyulladáscsökkentő-fájdalomcsillapító szükséges és természetesen a terület fertőtlenítése, tisztítása. Ilyenkor gyakori, hogy a látszólag zárt sebről ha eltávolítják a varas területet, akkor az alól genny szivárog. Vigye orvoshoz az állatot, mert egy ilyen jellegű sebet ha nem kezelnek szakszerűen, akkor komoly gennyesedés lehet a következménye.

Vissza a kérdésekhez