Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Jó Napot Kívánok DOKTOR! Nekem van egy 13-éves yorkim akinek nincs könnycsatornája ezáltal a szeme mindig váladékozik sok orvosnál meg fordultunk de igazából semmit nem tudnak vele csinálni sajnos műkönnyel csepegtetem és tisztogatom a jobb szeme a beteg de a bal szeme még jó viszont a bal füléből barnás valami jön ki ezt abból veszem észre,hogy kicsit bűzös és a rászárad a szőrére antibiotikumot adok akkor kicsit jobb de mindig ezt nem szeretnék adni neki. Tanácsát szeretném kérni,hogy mit lehet tenni vagy kezelni.
Köszönöm Tisztelettel Zsuzsi

2014.09.12

Állatorvos

Ha jól értem, akkor a kutyának szárazszem betegsége van, ami sajnos nem gyógyítható, csak karbantartható probléma. Vannak próbálkozások műtéti megoldásra, ilyenkor a kutya egyik nyálvezetékét vezetik a szembe. Ha a kutyának krónikus fülgyulladása van, akkor mindenképpen mikrobiológiai tenyésztést kell végezni a váladékból, hogy a kórokozó érzékenységének ismeretében célzott kezelésre legyen lehetőség. Ugyanazt az antibiotikumot soha nem szabad hosszútávon alkalmazni, úgy, hogy a kezelések közben szünetek vannak. Ez általában azt eredményezi, hogy a kórokozó ellenállóvá válik vele szemben, vagy azok a kórokozók szaporodnak el, amelyek korábban is rezisztensek voltak az adott szerrel szemben. Hosszútávú antibiotikumos kezelés eredménye gyakran az, hogy a gombák kerülnek túlsúlyba (általában édeskés szagú, sötétbarna fülváladék). Vigye orvoshoz a kutyát.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem