EZ LESZ A KEDVENC APP-OD!

Töltsd le a FRESSNAPF
INGYENES alkalmazását!

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Jó napot kívánok! Az én cicámnak atkás a füle és már állatorvoshoz is elvittük, aki beoltotta, de azóta sem változik semmit – és most már a füle alatt van egy csomó. Felírt neki az állatorvos egy cseppet, ami fültisztító folyadék, de az sem hat sajnos. Hogyan lehet gyógyítani és hogyan lehet az atkát kiirtani? Köszönöm válaszát.

2011.08.09

Állatorvos
Először azt javaslom, hogy a macska hallójáratának otoszkópos vizsgálatával ellenőriztessék, hogy vannak-e még élő atkák a fülben. Amennyiben igen, akkor a cicára rá kell tenni egy olyan nyakra csöppenthető készítményt (Advocate vagy Stronghold), ami megöli az atkákat. Emellett alaposan ki kell tisztítani a fülét több alkalommal és amennyiben hallójárat gyulladás is fennáll, akkor szükséges antibiotikum tartalmú fülcsepp alkalmazása is. Ha már a hallójárat körüli bőr is érintett, akkor érdemes antibiotikum tartalmú injekciót adni az állatnak.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem