Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Jó napot kívánok!
Szombaton fogjuk elhozni az új kutyusunkat, egy Golden Retrievert. 11 hetes.
Már 2-szer vagy 3-szor volt féregtelenítve, de oltást még nem kapott. Ha jól tudom ilyen idős korára már legalább 4-et kellett volna kapnia(parvo, szopronyica, májgyulladás elleni és koronavírus elleni). Hallottam “kombo” oltásról, ami tartalmazza ezeket és egyszerre be lehet adni. Miután megkapta az “első” oltásokat, kb. mennyi idő, mire ki lehet vinni az utcára? Olvastam még a kennelköhögés elleni oltásról, azt írták, hogy ezt ún. veszélyeztetett területen kell beadni, ez a fogalom mit takar?

Előre is köszönöm szépen a válaszokat! 🙂

2012.07.24

Állatorvos
Az oltási sort oltott szukák kölykei esetében általában 8 hetes korban kezdjük, az oltások kéthetente követik egymást. A rendelők többségében az oltási sor a következők a fentiek értelmében a következőképp néz ki: 1. parvovírusos bélgyulladás elleni védőoltás; 2. kombinált (parvo, szopornyica, fertőző májgyulladás, leptospirosis, esetleg parainfluenza) 3. parvo 4. kombnált (lásd fent) 5. veszettség féléves korban kombinált, illetve egyéves korig a veszettség ismétlője. Kennelköhögés ellen akkor kell beoltani a kutyát, ha gyakran jár kutyaiskolába, vagy zsúfolt kutyasétáltatóba. Az oltás beilleszthető a fenti oltási sorba.
Vissza a kérdésekhez