EZ LESZ A KEDVENC APP-OD!

Töltsd le a FRESSNAPF
INGYENES alkalmazását!

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Jó napot! Ma a kutyámon a nyakánál találtam egy fehér púpot: ez lehet kullancscsípés? Bolhairtó és kullancsirtó van rajta, de mi lehet ez? Nincs semmi jele a kullancsnak, rendesen eszik iszik és játszik. 2 éves múlt.

2011.08.25

Állatorvos
Ha a púp fehér, akkor az nem valószínű, hogy kullancs. Hasznos ha megnézi nagyítóval is az elváltozást, a kullancsoknak látszanak a bőrön kívül a lábai. Sajnos vizsgálat nélkül nehéz megmondani, hogy mi lehet az amit lát. Lehet akár jóindulatú bőrdaganat, eltömődött faggyúmirigy stb. Azt javaslom, hogy abban az esetben ha az elváltozás növekszik, megváltozik a színe, esetleg fájdalmassá válik, akkor haladéktalanul mutassa meg állatorvosnak. Ha a kis "púp" nem változik, akkor ha más miatt viszi orvoshoz a kutyát akkor mutassa meg ezt az elváltozást is.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem