Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Jó napot! Meg szeretném kérdezni, hogy vajon milyen okból pisil az egyik cicám (1 éves, kis fiú, ivartalanított) nagyjából 2 hete folyamatosan az ágyunkba, ágyneműre, szőnyegre? Eddig soha nem csinált ilyet, mindig a cica “wc”-be intézte el minden dolgát! Előre is köszönöm!

2014.07.28

Állatorvos

Először szükséges lenne egy vizelet és vérvizsgálat, hogy kizárjuk a betegségeket, amelyek akár a szobatisztaság elvesztésével is járhatnak. Ha a vizsgálatok során nem derül ki semmi, akkor viselkedési problémával állunk szemben. A macskák akkor szoktak össze-vissza pisilni a lakásban, ha valami megzavarja őket, felsorolok néhány lehetséges okot: új állat a lakásban, másik állat szaga az Önök vagy egy vendég ruháján, új állat a környéken (akit esetleg az ablakból lát, vagy a szagát érzi), sok vendégség, építkezés, a szokásos napirend felborulása (gazdi többet dolgozik), alomtálca erős szagú vagy új vegyszerrel történő kimosása, alomanyag megváltoztatása stb. Ha ezek közül az okok közül bármelyik fennáll, akkor amelyiket lehet, azt szüntessék meg. Kihelyezhetnek több alomtálcát ideiglenesen, olyat is, amibe textíliát tesznek (azért, hogy hasonló legyen ahhoz, amire mostanában pisil). A szőnyegeket egy időre szerintem szedjék fel,  a hálószobából pedig zárják ki addig, amíg a probléma nem oldódik meg. A vizelet szagát teljes mértékben el kell távolítani, egyébként a szagnyomok újabb ürítésre csábítják az állatot. Ha a probléma lelki eredetű, akkor vásárolhatnak nyugtató hatású macskaferomont tartalmazó sprayt és párologtatót (Feliway). Erről a termékről és használatáról részletesen olvashat az interneten.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem