Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Jó napot! Nekem 3 hónapos tengerimalacom van. Az lenne a kérdésem, hogy milyen gyakran vágjam le a körmét? A választ előre is köszönöm!

2011.10.04

Állatorvos
A karmokat csak akkor kell vágni, ha túlnőttek. Ha a malac sokat mozog, van lehetősége felügyelet mellett szabadon járkálni, akkor általában a karmok maguktól kopnak. Világos karmoknál látható, hogy meddig tart az élő rész, ezeket könnyű megfelelő méretűre vágni. Sötét karmoknál nehezebb a helyzet, jó ha megjegyzi, hogy mekkorák amikor nincsenek túlnőve, így van viszonyítási alap. Tehát nincs általános szabály a karomvágás gyakoriságára vonatkozóan, mert ez jelentősen függ a tartásmódtól.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem