EZ LESZ A KEDVENC APP-OD!

Töltsd le a FRESSNAPF
INGYENES alkalmazását!

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Jó napot!
Nekem van egy kis kutyusom 3 hónapos Westi mikor kell őt trimmelni először?
Hogyan kell szobatisztaságra nevelni?

2012.04.27

Állatorvos
Azt javaslom, hogy először vigye el a kiskutyát higiéniás nyírásra (szemek környéke, talpak, végbélnyílás környéke), így a kiskutya már megismerkedhet a kozmetikával. A kozmetikus majd tájékoztatja arról, hogy ő mikor kezd trimmelni. Az a legjobb, ha fokozatosan, 4-5 hónapos korától kezdik szoktatni a kiskutyát, mert ez egy elég kellemetlen dolog.
A szobatisztaságra nevelés sok türelmet igénylő folyamat. Gondolom 3 hónapos kutyájának már megvannak az alapoltásai, tehát mehet utcára. Figyelje meg a kölyköt, észre fogja venni, hogy vannak szabályszerűségek a széklet és vizeletürítésben (pl.: ébredés után szinte minden kölyök pisil, evés és kiadós játék után pedig rövidesen kakil). Ilyenkor kapja fel a kiskutyát és vigye le. Mondogassa hogy "pisiljél!", "kakikljál!" és ha ezt teszi nagyon -nagyon dícsérje meg. Ha látja, hogy a kiskutya intenzíven szagolgat és fel-alá járkál, sokszor az is az ürítés jele. Ilyenkor is vigye le és tegye az előbb leírtakat. Ha a kölyök mégis a lakásban ürít soha ne bántsa. Ha csak az eredményt észleli, akkor teljesen felesleges megszidni a kölyköt, úgysem fogja érteni, hogy mi a baj és csak félni fog Öntől. Ha rajtakapja ürítés közben, akkor kiáltson rá, "Nem!", "Mit csinálsz!", kapja föl a kutyát és vigye le. Maradjon lent vele legalább negyed órát. Ha újra ürít, akkor ismét nagy-nagy dicséret. Ha van rá lehetősége, akkor 2-3 óránként mindenképpen vigye le a kölyköt. Ilyen fiatal korban szerencsés, ha az utolsó étkezés megtörténik este 6 óra előtt, mert így ha késő este is leviszi még, akkor nagyobb eséllyel bírja ki hajnalig. Ez egy nehéz és sok türelmet igénylő feladat, annál hamarabb ér el eredményt minél következetesebben odafigyel a kutyára.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem